Kanser Haftası - Son Dakika
Güncel

Kanser Haftası

Kanser Haftası

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tekirdağ Devlet Hastanesinde, kanser haftası dolayısıyla kanserde farkındalık etkinliği düzenlendi.

06.04.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tekirdağ Devlet Hastanesinde, kanser haftası dolayısıyla kanserde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, onkoloji ünitesinde düzenlenen programa Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cengiz Becerir, Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Hülya Becerir ve hastane yöneticileri katıldı.

Genel Sekreter Becerir etkinlikte yaptığı konuşmada, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Becerir, kanser hastalığı, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğu belirterek şunları kaydetti:

"Kanserle savaşın bilerek zararlarını azaltabilmek, halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli ve yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Normal vücut hücreleri belli bir düzen içerisinde büyür, çoğalıp ve ölüyor. Kanser genetik hasarlanma sonucu hücrelerin kontrolsüz ve anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıyla ortaya çıkıyor. Genlerdeki değişim, yaşam tarzı ve çevresel faktörler, kanserin oluşum riskini belirliyor. Radyasyon, sigara, alkol, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivitenin azlığı ve diğer etkenler dünya genelinde ana risk faktörleri arasında yer alıyor."

Konuşmaların ardından Becerir, Zengin, ve diğer yöneticiler onkoloji ünitesindeki hastaları ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanser Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement