Kanser Tedavisinde Kullanılan "Taraxacın" Balıkesir'de Üretilmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Kanser Tedavisinde Kullanılan "Taraxacın" Balıkesir'de Üretilmeye Başlandı

Kanser Tedavisinde Kullanılan "Taraxacın" Balıkesir\'de Üretilmeye Başlandı

Kanser tedavisinde yakın zamanda ABD ve İngiltere'de üretimine başlanan 'Taraxacin' isimli etken malzeme, artık Türkiye'de de üretilebiliyor.

24.06.2012 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanser tedavisinde yakın zamanda ABD ve İngiltere'de üretimine başlanan 'Taraxacin' isimli etken malzeme, artık Türkiye'de de üretilebiliyor.

Özellikle mesane kanseri ve böbrek ile idrar yolları rahatsızlıklarında kullanılan 'Taraxacin' isimli etken malzemenin üretimi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Ar-Ge çalışmaları yürüten Kalekstrakt Tesislerinde gerçekleştirildi.

Türkiye'deki üniversitelerle farklı çalışmalar yürüten Türk buluşçu, işadamı ve Kalekstrakt Şirketi'nin sahibi Faruk Durukan, kısa süren çalışmalar neticesinde Taraxacin ekstraktını üretmeyi başardıklarını anlattı.

Taşın suyunu çıkararak bu sudan yanmaz malzeme elde eden, zeytin çekirdeğinden dünyanın en etkin aktif karbon maddesini, bitki özlerinden kök boya elde eden, dünyanın 3 bin yıldır çözüm bulamadığı zeytin kara suyunu ayrıştırarak insanlığa faydalı bir hale dönüştüren, dünyanın en büyük bitki özü reaktörünü kuran Faruk Durukan, amaçlarının Türk Ar-Ge'sini dünya Ar-Ge'sinin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sağlık alanında dünyaya örnek gösterilebilecek durumda olduğunu söyleyen Faruk Durukan, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kanser tedavisinde kullanılan 'Taraxacin' isimli etken malzemeyi ülkemizdeki tesislerimizde üretmeyi başardık. Ülkemize ve insanlığa faydalı çalışmalarımız devam etmektedir. Taraxacin isimli etken malzemenin kaynağı karahindiba ekstraktı, yani özüdür. Karahindiba, yıllardır insanların böbrek ve idrar yolları hastalıklarına şifa için kullandıkları bitkilerdir. Karahindibanın, klinik çalışmalarda mesane kanserine karşı düzenli dozlarda kullanıldığında etkili olduğu, tedavi sürecinde kanserli hücrelerin tamamen yok olduğu ya da tekrar görülmediği sonuçlarına varılmıştır. Karahindiba, aynı zamanda böbrek ve idrar yolları iltihaplarını azaltma ve temizlemede de kullanılır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanser Tedavisinde Kullanılan 'Taraxacın' Balıkesir'de Üretilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement