Kansere 'Halayla' Dikkat Çektiler - Son Dakika
Güncel

Kansere 'Halayla' Dikkat Çektiler

Kansere \'Halayla\' Dikkat Çektiler

Elazığ’da, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle hastalığa dikkat çekmek için halay çekildi.

04.02.2015 13:44

Elazığ'da, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle hastalığa dikkat çekmek için halay çekildi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için, belediye, İl Özel İdare çalışanları, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi farkındalık oluşturulması için Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan halk oyunları grubu davul ve klarnet eşliğinde halay çekti. Daha sonra pankartlarla birlikte, halk oyunları ekibi ve diğer katılımcılar Hazardağlı Kavşağı'ndan başlayarak Malatya Caddesi üzerinde 10 bin adım attı. Sağlıklı beslenme ve meyve tüketimine de dikkat çekilmesi için de yürüyüş sonrası elma dağıtıldı.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yürüyüş organize ettiklerini belirten Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, "Elazığ'da kanserle ilgili Halk Sağlığı bünyesinde bazı çalışmalarımız var. Ketem erken teşhis ve tarama için çalışmalar yaptı. KETEM taramalarında bu yıl 13 meme kanseri vakaya erken teşhis konuldu. Bir çok kişiyi tarama faaliyetlerinde belediyemizin desteği ilçelerimizden merkeze taşınarak kontrolden geçirilmesiyle erken teşhis konuldu" dedi.

Farkındalığı arttırmak için yürüyüşü bir şenlik havasında yaptıklarını ifade eden Akkuş, "Kanserdeki en önemli nedenlerden birisi fiziksel aktivitedir. Bugün burada fiziksel aktiviteye, sağlıklı beslenmeye ilgi çekmek istedik" diye konuştu.

Kanserde erken teşhisin önemine değinen Akkuş, Elazığ'da da kadın erkek herkesin kanserde erken teşhis için hastanelere ve Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi'ne başvurmalarını istedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kansere 'Halayla' Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement