Kanserle Yaşam Derneği Tiyatro Etkinliklerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Kanserle Yaşam Derneği Tiyatro Etkinliklerine Başladı

Kanserle Yaşam Derneği Tiyatro Etkinliklerine Başladı

Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği, 52 ilçede gösterime sunacağı ve İçişleri Bakanlığının desteklediği tiyatro oyununun ilkini Bilecik’in İnhisar ilçesinde sahneledi.

05.10.2015 12:58

Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği, 52 ilçede gösterime sunacağı ve İçişleri Bakanlığının desteklediği tiyatro oyununun ilkini Bilecik'in İnhisar ilçesinde sahneledi.

Atatürk İlkokulunun spor salonunda gerçekleştirilen tiyatro öncesi dernek üyeleri ilçe merkezinde toplanıldı. Eskişehir'den hareket eden gruplar da, ilk tiyatroda Kanserle Yaşam Derneğini yalnız bırakmadı. Auto Show 26, Bisiklet Dünyası ve Dorlion Motosiklet Grubu, İnhisar meydanında vatandaşlara unutamayacakları gösteriler yaptı. Kanserle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Ulucan, yaptığı konuşmada, kendilerini yalnız bırakmayan gruplara ve İnhisar halkına teşekkür etti. Derneğin proje kapsamında 52 ilçeyi gezeceğini anlatan Ulucan, "Her haftanın pazar günü, kanserde erken tanının önemini anlatmak ve farkındalığı arttırmayı amaçlayarak projemizi gerçekleştireceğiz. Tiyatro oyunu üzerinde yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz ve oldukça güzel oldu. Bu akşam ilkini burada gerçekleştireceğiz. Böylesine güzel bir start vermekten bizler dernek olarak çok mutluyuz" dedi.

"BU TARZ ETKİNLİKLERE DESTEK OLACAĞIZ"

Auto Show 26 grubunun kurucusu Hasan Akbaş ise, konuşmasında heyecanlı olduğunu dile getirdi. Kanserde farkındalığın arttırılmasına değinen Akbaş, "Auto Show 26 ekibi olarak insanları biraz daha kansere karşı bilgilendirmek için araçlarımızla bu tarz etkinliklere destek veriyoruz. Kanserle Yaşam Derneği başta olmak üzere katılan herkese sonsuz teşekkürler. Bu tarz projelerde biz her zaman yer alacağız" şeklinde konuştu.

"BEN HEPSİNİ GÖMERİM"

Kanser hastası olan Hürriyet Çelik de bu hastalığa yakalandığına şükrettiğini söyleyerek, "Kanser olduğum için böyle bir toplulukla tanıştık. Kanser olmasaydım sizlerle tanışamazdık. Ben mutluyum. Şu anda da kanserim ve tedavi görüyorum. İnhisarlıyım ve galiba öleceğim diye ilk tiyatro burada oynanıyor, ama ben onları gömerim" ifadelerine yer verdi.

"PEDALLARIMIZ HER ZAMAN DÖNECEK"

Bisiklet Dünyası kurucusu Muammer Erdem, Eskişehir'den İnhisar'a pedal çevirerek geldiklerini belirtti. Erdem, "Hepimiz bu hastalığa yakalanabiliriz ya da kurtuluruz yada ölürüz. Şundan eminiz ki bu dava için hepimiz hazırız. Bisiklet Dünyası olarak pedallarımızı her zaman döndüreceğiz" diye konuştu.

"ALLAH ARKADAŞIMI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek ise İnhisar'a gelen katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. İlçe hakkında bilgiler veren Ödübek, "İlçemiz Bilecik'in bin 100 nüfuslu ufak, şirin ve güzide bir ilçesi. Geçim kaynağı tarım, nar ve inciri ile meşhurdur. Hürriyet benim çocukluk arkadaşım. Bize bu etkinlik için ne konuda yardımcı olabilirsin diye sordu. Tabi bize kısa bir süre içerisinde bunu bildirdiği için, biz 3 gün de piknik yaptığımız yeri ancak yapabildik. Bir hatamız varsa da affedin lütfen. Hürriyetin bu cesaretinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Ölüm ile dalga geçiyor herif. Yani böyle bir şey yok. 1999'dan beri öleceğim diye bekliyor, ama daha ben yürüyecem diyor. Allah arkadaşımı başımızdan eksik etmesin. İlçemizi şereflendirdiğiniz için ve böyle bir etkinliği burada yaptığınız için bizleri onurlandırdınız ve gururlandırdınız. Allah daha güzel etkinlikleri daha iyi bir programla tekrar nasip etsin diyorum" temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kanserle Yaşam Derneği Başkan Ödübek'e, gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı bir plaket takdim etti. Sonrasında grupların şovları başladı. İlk önce motosikletliler, daha sonra araba sahipleri ve bisikletliler yaptıkları hareketlerle büyük alkış aldı. Tiyatronun saati geldiğinde okulun spor salonuna geçen grup üyeleri ve İnhisarlılar, salonu tamamen doldurdu. Tiyatro izleyicisinden büyük alkış aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanserle Yaşam Derneği Tiyatro Etkinliklerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement