Kapadokya'da Oryantiring Müsabakaları Sona Erdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kapadokya'da Oryantiring Müsabakaları Sona Erdi

Kapadokya\'da Oryantiring Müsabakaları Sona Erdi
24.03.2013 17:01  Güncelleme: 12:49

Üçüncü Uluslararası Kapadokya Kupası ve 3.Kademe Oryantiring Yarışmaları, Nevşehir'in Göreme beldesindeki final yarışması ile sona erdi.

Üçüncü Uluslararası Kapadokya Kupası ve 3. Kademe Oryantiring Yarışmaları, Nevşehir'in Göreme beldesindeki final yarışması ile sona erdi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 3. Kademe Oryantiring yarışmalarına Türkiye'nin yanı sıra Danimarka, İngiltere, Norveç, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'nden 1187 sporcu katıldı.

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde Gülşehir Açıksaray Harabeleri'nde başlayan ve Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'nde daha önceden belirlenen doğal oluşumlu vadilerdeki değişik parkurlarda devam eden yarışmanın finali, Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi'nde gerçekleştirildi.

Her türlü arazide koşarak ve yürüyerek harita ve pusula yardımı ile hedef bulma yarışı olan Oryantiring Şampiyonası'na turistler de ilgi gösterdi. Göreme beldesindeki toplam 8 kilometrelik parkurda sporcular, harita ve pusula yardımıyla hedeflere ulaşmaya çalıştı.

DERECEYE GİRENLER

Yarışlarda, kadınlar W21E kategorisinde Tuğba Cin birinciliği elde ederken,, Şengül Üzen ikinci ve Şakire Bilgin üçüncü oldu. Erkekler M21E kategorisinde de birinciliği Hasan Ayaz, ikinciliği Ahmet Kaçmaz, üçüncülüğü de Fatih Bodur elde etti.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dr. Tekin Çolakoğlu, Oryantiring sporu bakımından Kapadokya bölgesinin oldukça ideal bir konumda olduğunu belirterek, şampiyona için bölgede bulunan uluslararası oryantiring yöneticilerinin bölgenin potansiyeli itibariyle de 2017 yılında gerçekleştirilecek Dünya Oryantiring Şampiyonası için uygun olduğunu söyledi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya'da Oryantiring Müsabakaları Sona Erdi - Son Dakika


Advertisement