Denizli İl Genel Meclisi'nin son oturumunda tartışmalara neden olacak bir önerge verildi. Büyükşehir Yasası'yla yerel seçimlerden sonra tüzel kişiliği sona erecek olan İl Genel Meclisi'nin Ak Parti, CHP ve MHP grup başkan vekilleri ortak önergeyle meclis üyelerinin teknik inceleme ve temasta bulunmaları için yurtdışı gezi düzenlenmesini istedi. Önergenin gündeme alınması oy birliğiyle komisyona gönderildi. Yaklaşık 200 bin lira maliyetli gezinin giderleri İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılanacak.
Denizli İl Genel Meclisi dünkü oturumunda Ak Parti, CHP ve MHP grup başkan vekillerinin imzasını taşıyan, meclis üyelerinin teknik inceleme ve çeşitli temaslarda bulunmaları için yurtdışı gezi düzenlenmesine ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edilip, komisyona gönderildi. Meclis oturumundan önce parti gruplarında önergenin görüşülmesi sırasında CHP'li Bekir Çapar, önergeyi tepki göstererek grubu terk etti, meclis oturumuna da katılmadı.
ÖNERGEYİ ÜÇ GRUP BAŞKAN VEKİLİ VERDİ
Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişiklik gereği gelecek yıl yerel seçimlerle kapanacak olan İl Genel Meclisi'nin 54 üyesinin AB ülkelerine gerçekleştirilmesi planlanan geziye katılmasına ilişkinin önergeyi Ak Parti Grup Başkan Vekili Sezai Boran, CHP Grup Başkan Vekili Selahattin Koçdemir ve MHP Grup Başkan Vekili Cengiz Dönmez birlikte verdi. Gerekçesi, "Ülkemizle dünya uygulamalarının yerinde görülmesi ve incelenmesi amacıyla yurtdışı teknik inceleme, temas ve tanıtım programlarıyla eğitici nitelikte sosyal, kültürel, tarımsal ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi amacı ile yurtdışı inceleme ve araştırma yapılması" olarak gösterilen önergenin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi. Önerge incelenmek üzere Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu, Sanayi ve Ticaret, Doğal Kaynaklar Komisyonu ve Ar-Ge Komisyonu'na gönderildi.
YAKLAŞIK MALİYET 200 BİN LİRA
Geziye, 54 İl Genel Meclisi üyesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, 2 Genel Sekreter Yardımcısı ve Özel İdare Daire Müdürleri'nin katılması planlanıyor. Geziye katılacakların ulaşım ve konaklama giderleri İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak ve ayrıca her birine günlük 143 lira verilecek. Gezinin maliyetinin yaklaşık 200 bin liraya ulaşacağı tahmin ediliyor.
'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI'
Yurtdışı bilgi ve görgü artırma gezisine tepki gösteren tek üye ise CHP'li Bekir Çapar oldu. Önergenin CHP Grubu'nda görüşülmesi sırasında tepkisini dile getirerek, salonu terk eden Çapar meclis oturumuna da katılmadı.
Gezinin yetim hakkını yemek olduğunu, böyle bir önergeye imza atan kendi partisinin grubunu da eleştirdiğini kaydeden Çapar, "İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi, 9 ay sonra yasal olarak kapanıyor. 5 gece 6 gün olarak planlanan ve AB üyesi Almanya dahil 4 ülkeye gerçekleştirileceğini öğrendiğim gezinin maliyeti 200 bin lirayı bulacak. 60'a yakın kişinin katılacağı gezi yetimin hakkını yemekten başka anlam taşımaz. Üye arkadaşlar giderlerini devletin ödeyeceği bu geziye katılmaktan hiç mi utanmayacak? Ulaşım devletten, konaklama devletten, pasaport devletten. Bir de ceplerine her gün 143 lira para koyulacak beylerin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o parada. Milletin vergileriyle böylesine savruk davranılabilinir mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.
İl Genel Meclisi'nde 29 AK Parti, 15 CHP ve 10 MHP'li üye bulunuyor. - Denizli
Son Dakika › Güncel › Kapanacak Meclisin Üyelerine Avrupa Gezisi Önergesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?