Karabük'te Esrarengiz Balık Ölümleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Karabük'te Esrarengiz Balık Ölümleri

Karabük\'te Esrarengiz Balık Ölümleri
07.07.2015 16:00

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı İsmetpaşa köyünden geçen çayda çok sayıda balık, ölü olarak karaya vurdu.

Karabük'ün Eskipazar ilçesine bağlı İsmetpaşa köyünden geçen çayda çok sayıda balık, ölü olarak karaya vurdu.

İsmetpaşa köyünden geçen Gerede Çayı'nda balık tutmaya giden vatandaşlar, yüzlerce balığın karaya vurduğunu görünce durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemede, onlarca balığın ölü olarak karaya vurduğu tespit edildi.

Kum ocağı işletmecisi Orhan Yaka, çayda bulunan sazan balıklarının ölü olarak karaya vurduğunu söyleyerek, "Bakıldığında hep anaç balıklar karaya vurmuş. Buradan iki tane derece geçiyor. Hem Çerkeş, hem de Gerede tarafından geliyor. Onun için balıkların yumurtlama dönemi olduğundan hangi taraftan geldiğini anlayamadık. Yetkililer de sabah saatlerinde gelerek örnek ve numune aldılar" dedi.

Öte yandan, bazı vatandaşların ise ölü balıklara aldırış etmeden çayda olta ile balık tutmaya devam etmesi dikkat çekti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karabük'te Esrarengiz Balık Ölümleri - Son Dakika


Advertisement