Karahan Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Karahan Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir tepenin yamacından çıkan ve kayaların arasından akan "Karahan Şelalesi" doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

24.06.2014 11:22  Güncelleme: 11:24

ORHAN GÜNGÖR/ HÜSEYİN YILDIZ - Taşlıçay ilçesinde bir tepenin yamacından çıkan ve kayaların arasından akan "Karahan Şelalesi", doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

Akyıldız mezrası Aladağ Yaylası mevkisinde bulunan Karahan Şelalesi, AA ekibi tarafından 3 saat süren zorlu yolculuğun ardından görüntülendi.

İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki şelale, Tendürek sıradağları içinde bulunan Aladağ'ların eteğinden çıkan çok sayıda kaynaktan oluşuyor. 48 metre yükseklikten akan şelale, el değmemiş güzelliğiyle ziyarete gelenlerin ilgisini çekiyor.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, şelalenin tanıtımına yönelik her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Şelalenin bölgenin bitki örtüsüyle birleştiğinde görsel bir şölenin ortaya çıktığını ifade eden Taşdemir, şöyle devam etti:

"Doğallığı bozulmamış bu şelale, zengin bitki örtüsüyle özellikle bahar aylarında göz kamaştırıyor. Keşfedilmeyen bu şelale tüm ihtişamıyla ilk defa görenleri büyülüyor. İlçemizde bulunan Karahan Şelalesi ve Balıklı Göl'ün daha çok turist çekebilmek için yoğun tanıtım faaliyetleri yapılması gerekiyor. Şelalenin tanıtımının yapılmasının ardından birçok yerli ve yabancı ziyaretçi buraya gelecek ve bölgeye büyük kazanç sağlayacak. Ayrıca şelale civarında bulunan sarp kayalıklar da dağcılık sporuyla uğraşan sporcuların dikkatini çekiyor. Şelale pek bilinmediğinden dolayı ziyaretçi sayısı az. İnşallah yapılacak haberin ardından buraya birçok ziyaretçi gelecek. Tüm doğaseverler ve halkımızı Tendürek dağlarının eteklerinden gelen 2 bin rakımdaki bu şelaleye davet ediyoruz."

Kağnılı köyü muhtarı Hasan Karahan da bölgedeki bu doğal güzelliğin keşfedilip, ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.

Bölgenin tanıtımına yönelik çalışma yapılmasını beklediklerini ifade eden Karahan, " Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir şelale bulunmuyor. Köyümüzün 5 kilometre uzaklıkta güzel bir şelalemiz var. Yapılacak habarler sayesinde bunu dünya tanıyacak ve bu güzel şelalemize turist bekliyoruz. Şu an şelalenin suyu biraz az olmasının sebebi bizim arazi sulama kanalları var. Suyu arazilerin üzerine götürüyoruz o yüzden su seviyesi az. İlkbahar aylarında şelalenin suyu daha yüksek gözüküyor ve görünümü daha güzel oluyor" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karahan Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement