Karakaya Baraj Gölü'ne 650 Bin Yavru Balık Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Karakaya Baraj Gölü'ne 650 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Karakaya Baraj Gölü\'ne 650 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Karakaya Baraj Gölü'ndeki balıklandırma çalışmaları kapsamında, 650 bin yavru balık baraj gölüne bırakıldı.

19.10.2016 15:00

Karakaya Baraj Gölü'ndeki balıklandırma çalışmaları kapsamında, 650 bin yavru balık baraj gölüne bırakıldı.

Karakaya Baraj Gölü'ne gelen Kale Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytaç Doğruyol, Kıyıcak Su Ürünleri Kooperatifi personeli Resul Yıldız ile DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Oktay Kılıç, baraj gölüne 250 bin Şabut, 400 bin de pullu sazan balık yavrusunu suyla buluşturdu.

Doğruyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya Baraj Gölü'nde balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması, vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması ve sportif balıkçılığın gelişiminin hedeflendiğini aktaran Doğruyol, bu kapsamda 650 bin yavru balığı baraj gölüne bıraktıklarını aktardı.

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulmasının da sulardaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından önemine dikkati çeken Doğruyol, gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kere üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya tekrar bırakılmaları uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karakaya Baraj Gölü'ne 650 Bin Yavru Balık Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement