Karamürsel Alp Bilgi Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karamürsel Alp Bilgi Evi Açıldı

Karamürsel Alp Bilgi Evi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Bilgi Evleri'nin 11. Karamürsel'de açıldı.

06.10.2011 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Evi'ne, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kaptan-ı deryası Alp Bey'in ismi verildi. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bilgi Evleri'ni açarak aydınlık bir geleceği çocuklarımıza armağan ediyoruz" dedi.

PROTOKOL İLGİSİ

Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türkel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

HACİVAT VE KARAGÖZ ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ

Tören öncesinde Karagöz ve Hacıvat gösterileriyle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Açılış töreni Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun alana gelmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri Trakya Yöresi'ne ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

BAŞKAN YILDIRIM'DAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Törende ilk konuşmayı yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, temel ihtiyaçları karşılanan Kocaeli'nin özellikle eğitim alanında ilerlemesini Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığını ifade etti. Başkan Yıldırım, Bilgi Evleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir hizmetini daha Karamürsel'e taşıdığına dikkat çekerek, teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR'İN HİZMETLERİNE HAYRAN KALDIM

Karamürsel Kaymakamı Celil Ateş ise, Karamürsel gibi bir yerde idareci olarak görev yaptığı için kendini şanslı gördüğünü belirtti. Üç yıldır bu ilçede görev yaptığını anlatan Ateş, "Bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi'nin birçok hizmetine şahit oldum ve bunlara hayran kaldım. Bu hizmetlerden biri de Bilgi Evi oldu. Bilgi Evleri çocuklarımızın eğitim alabilecekleri önemli bir kurumdur. Bilgi Evimiz mahallemize çok yakışacak. Böylesine önemli bir eğitim hizmetini Karamürsel'e kazandırdığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

BİLGİ EVİ İLE ARMAĞAN EDİLEN AYDINLIK GELECEK

Kaymakam Celil Ateş'in ardından konuşmasını yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kürsüye geldi. Sözlerine, "İnsan ne ile güçlüdür" sorusu ile başlayan Başkan Karaosmanoğlu, çocuklardan eğitim cevabını aldı. Cevabın son derece doğru olduğunu, eğitimin her şeyin önünde geldiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Bilgi Evleri'ni açarak aydınlık bir geleceği çocuklarımıza armağan ediyoruz" dedi.

BEŞİKTAN MEZARA KADAR

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını küçük bir kız çocuğunu kucağına alarak devam etti. Beşikten mezara kadar her yaşta bir şeyler öğrenilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime büyük önem verdiğini ve bu çerçevede üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini söyledi. Bilgi Evleriyle önemli bir eğitim hizmetini mahallelere taşıdıklarına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara seslenerek, "Bilgi Evleri sizin evlerinizdir. Buraya ailelerinizi de getirin. Aydınlanmanın, kalkınmanın yolu eğitimden geçer. Bilgi Eviniz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

BİLGİ EVİ'Nİ ÇOCUKLARLA AÇTI

Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu çocuklarla birlikte Karamürsel Alp Bilgi Evi'nin açılışını yaptı. Bilgi Evi'ni gezen ve buradaki öğrencilerle aynı sırayı paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, çocuklarla bir süre eğitimin önemi hakkında sohbet etti.

DERSHANEYE GÖNDEREMİYORUM DİYE ÜZÜLÜYORDUM

Öte yandan törene katılan vatandaşlar, Bilgi Evi için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Bir vatandaş, "Benim maddi durumum çocuğumu dershaneye göndermeme imkan vermiyor. Bu duruma çok üzülüyordum. Ancak bu Bilgi Evi sayesinde çocuğumun dershaneye ihtiyacı kalmadı. Allah bu bilgi evini bize kazandıranlardan razı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karamürsel Alp Bilgi Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement