Karamürsel Ereğli'deki Balık Festivali'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Karamürsel Ereğli'deki Balık Festivali'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti

Karamürsel Ereğli\'deki Balık Festivali\'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti

Kocaelinin Karamürsel İlçesi'ne bağlı balıkçı kasabası Ereğli'de av yasağının yarın gece yarısı sona erecek olması nedeniyle düzenlenen geleneksel 'Ereğli Balık Festivali'nde 6 bin kişiye balık ekmek ziyafeti verildi.

30.08.2013 15:52

Kocaelinin Karamürsel İlçesi'ne bağlı balıkçı kasabası Ereğli'de av yasağının yarın gece yarısı sona erecek olması nedeniyle düzenlenen geleneksel 'Ereğli Balık Festivali'nde 6 bin kişiye balık ekmek ziyafeti verildi.

Karamürsel Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Balık Festivaline Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, konuk olarak bulunan Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Can, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Abdülrahim Türkmen ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 15 Nisan'da başlayan ve yarın gece yarısı sona erecek olan av yasağı öncesi sahilde yakılan mangallarda 6 bin kişilik ithal uskumru kızartılıp ekmek arası yapılarak halka dağıtıldı.

BOL BALIK BEKLENTİSİ

Bu yıl balığın bol olacağını söyleyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, "Ereğlililer balık avıyla ekonomik gelir sağlıyor. Ancak biz denizlerimizi şu anki teknolojiye göre yeterince kullanmıyoruz. Geçen sene çok bereketliydi. Göstergeler bu sene de balığın çok olacağını söylüyor. Umarım bu yıl sofralarımız balıkla dolu olur" diye konuştu.

Her yıl büyük keyifle festivalde balık yediklerini söyleyen vatandaşlardan Melek Akyol, "Karamürsel'de geleneksel hale gelen balık festivali çok keyifli geçiyor. Bu yıl balığın bol olacağını umut ediyoruz. İşallah balıkçılarımız denizlerden berekli dönerler" derken, Giray Sağlam da, "Balık avı öncesinde bu etkinlik bizi çok mutlu ediyor. Yarın balıkçılar denize açılacak. Bu yıl ki balık sezonunun hayırlı olmasını ve bol balıklı geçmesini diliyorum" dedi.

Bu arada, daha önce akşam yapılacağı duyurulan Pınar Dilşeker konseri ise, Mısır ve Suriye'deki olaylar nedeniyle iptal edildi. - Rselkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karamürsel Ereğli'deki Balık Festivali'nde 6 Bin Kişiye Balık- Ekmek Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement