Karın Üzerinde Namaz Kılıyorlar - Son Dakika
Güncel

Karın Üzerinde Namaz Kılıyorlar

Karın Üzerinde Namaz Kılıyorlar

Uludağ oteller bölgesindeki Hacı Mehmet Yazıcı Camii’nin kapısının görevli imam tarafından kilitlenmesi sebebiyle camiye giremeyen tatilciler, karların üzerinde namaz kılıyor.

30.12.2013 12:00

Arap ve yerli turistlerin akın ettiği Uludağ’da caminin kışın da açık tutulması isteniyor.Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Uludağ’da tatilciler karların üzerinde namaz kılıyor. Türkiye’nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ’a tatil için gelen vatandaşlar, namaz için Hacı Mehmet Yazıcı Camii’ne geldiklerinde şaşkına döndü. İmamın camiden bir şeyler çalınmaması için kapıyı kilitlemesi vatandaşları mağdur etti. Soğuk havada abdest alarak namaz kılmak isteyen vatandaşların imdadına çevredeki servis araçlarından getirilen brandalar yetişti. Caminin kilitlenmesine tepki gösteren cemaat, hiç olmazsa hafta sonları caminin açık tutulmasını istedi. Camide Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kadrolu imam olmadığını ifade eden Ahmet Yılmaz isimli vatandaş, "Hafta sonları burası çok yoğun oluyor. İmam vakit namazlarında buraya gelip namaz kıldırıyor. Diğer vakitlerde ise otellerin birisinde görevli olduğu için orada çalışıyor. Diyanet’in personeli değil. Maaşını otelden alıyor" dedi.

"HIRSIZ GİRMESİN DİYE KİLİT VURULUYOR"

Camiden bazı şeylerin kaybolması ihtimali üzerine kapının kilitli tutulduğunu kaydeden Yılmaz, "Böyle günlerde cami açık tutulmalı. İnsanlar kar üzerinde namaz kılıyor. Brandalar olmasa zor namaz kılınır. Abdest almak da zor. Tek bir çeşmeden abdest alıyorlar. Kadınlar ve erkekler için ayrı bir yer de yok. Uludağ gibi bir yerde bu manzaralar çok kötü. Dünyanın her yerinden çok fazla insan geliyor. Son zamanlarda Ortadoğu’dan birçok Arap turist zirveye geliyor, ama namaz kılacak yer yok" diye konuştu.

Tatilciler oteller bölgesindeki camiye giremedikleri için karın üzerinde namaz kılarken, abdesthanede sadece bir çeşmenin akması vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karın Üzerinde Namaz Kılıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement