Karnında Ölen Bebeği İçin Doktora 'İhmal' Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Karnında Ölen Bebeği İçin Doktora 'İhmal' Suçlaması

Karnında Ölen Bebeği İçin Doktora \'İhmal\' Suçlaması

Adana'da 1 çocuk annesi 31 yaşındaki Hatice Halat, karnındaki 7.5 aylık bebeğinin doktorun ihmali sonucu öldüğünü ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

21.12.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 1 çocuk annesi 31 yaşındaki Hatice Halat, karnındaki 7.5 aylık bebeğinin doktorun ihmali sonucu öldüğünü ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyuva Mahallesi'nde oturan garson Hüseyin Halat ile ev kadını eşi Hatice Halat, 2005 yılında evlendi. 2012'de 1 kız çocuğu sahibi olan çift, bir kez daha çocuk sahibi olmak istedi ancak 8 kez 'düşük' yaptı. Daha sonra tüp bebek tedavisi için hazırlık yapan Hatice Halat, test için gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendi. Hamileliğinin üzerinden 7.5 ay geçen aynı zamanda kan pıhtılaşması hastalığı nedeniyle ilaç tedavisi uygulanan Hatice Halat, geçen 18 Aralık'ta bebeğinin karnında hareket etmemesi üzerine eşi Hüseyin Halat ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine gitti. Burada Dr. C.D. anneyi muayene etti ve bebeğin kalbinin attığını söyleyerek evine gönderdi. Ancak bir süre sonra tekrar rahatsızlanan kadın aynı hastaneye gidince bebeğinin öldüğünü öğrendi. Suni sancı ile ölü bebek doğuran kadın ile eşi doktordan şikayetçi oldu.

'KALP ATIŞLARI NORMAL'

Hastane acil servisinde doktor C.D.'nin kendini muayene ettiğini belirten Hatice Halat, bebeğinin kalp atışlarının dinlendiğini anlatarak, "Muayene eden doktor, 'Bebeğinizin kalp atışları normal. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ama 2 saat sonrasına garanti veremem. Polikliniğe gidip baktırın' dedi. Bunun üzerine biz de evimize döndük. Ancak bebeğin yine hareket etmemesi üzerine ertesi gün tekrar aynı hastaneye gittik. Bu sefer bize bebeğimin karnımda öldüğünü söyleyip ameliyatla karnımdaki bebeğimi aldılar. İhmalkarlık var. Belki erken doğum olabilirdi. Şikayetçiyim" diye konuştu.

'BU ÖLÜMÜN SORUMLUSU DOKTORDUR'

Doktora ilk başvurduklarında doğuma alması halinde bebeklerinin yaşıyor olabileceğini öne süren baba Hüseyin Halat ise şöyle konuştu:

"Eşimi ilk hareketsizlikten şüphelenip, hastaneye getirmemle dışarı çıkması 5 dakika sürdü. Detaylı olarak bakmadılar. Bebeğimizin kalp atışlarının normal olduğunu söyleyip göndermek yerine eşimi acilen ameliyata almış olsalardı, belki de şu anda bebeğimiz morgda değil, küvezdeydi. Bizde onu izleyip seviniyorduk. Bunun tek sorumlusu ihmalkar doktordur. Doktordan şikayetçi oldum. Bize 'bebeğinizin cenazesini alacak mısınız? diye sordular. Biz incelenecek diyerek almadık. Yarbaşı Polis Merkezi'nden karakola çağırıldık. Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu bize aktardılar. Bebeğimize otopsi yapılacak." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karnında Ölen Bebeği İçin Doktora 'İhmal' Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement