Karnından 7 Kilogram Kitle Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Karnından 7 Kilogram Kitle Çıkarıldı

Karnından 7 Kilogram Kitle Çıkarıldı

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne başvuran 70 yaşındaki bir kadının midesinden, 7 kilogram ağırlığında kitle çıkartıldı.

19.02.2013 10:08  Güncelleme: 10:07

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne başvuran 70 yaşındaki bir kadının midesinden, 7 kilogram ağırlığında kitle çıkartıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'ne kan yetmezliği şikayetiyle başvuran 70 yaşındaki Bilge Korkut'un yapılan tahlil ve tetkikleri sonunda, midesinde kitle tespit edildi. Hemen ameliyata alınan Korkut'tan 2,5 saatlik bir operasyonun sonucunda 7 kilogramlık kitle alınarak, sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uz. Dr. Mustafa Kıvrak, hastanın kan yetmezliği şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirterek, "Yapılan tahliller sonunda hastamızın karnında yağ bezlerinden kaynaklanan kitlenin oluştuğunu gördük. Hastayı ameliyata aldık. Başarılı geçen operasyon sonucunda hastamız sağlığına kavuştu. Normalde bir santimetrenin üzerindeki kitleler tehlikeli olduğu için takibe alınır. Bizim hastamızın karnından çıkarılan kitle ise yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaydı. Kitle, karaciğere bitişik damar ve sinirlerin içinden çıktı. Aynı zamanda safra kesesini de karaciğerden ayırmış ve safra kesesini başka yere kaydırmıştı. Durum fark edilmeyip hasta ameliyat edilmesiydi, ilerleyen zamanlarda hayati tehlike oluşma ihtimali çok yüksekti" dedi.

Ameliyat olan Bilge Korkut da, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu, şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek, Genel Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karnından 7 Kilogram Kitle Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement