Kars'ta Teröre Lanet Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Teröre Lanet Yürüyüşü

Kars\'ta Teröre Lanet Yürüyüşü

Kars’ta düzenlenen yürüyüşle binlerce kişin ‘teröre lanet’ yağdırdı.

17.12.2016 16:28

Kars'ta düzenlenen yürüyüşle binlerce kişin 'teröre lanet' yağdırdı.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneğince düzenlenen 'teröre lanet' yürüyüşü, öğlen namazına müteakip Merkez Camii önünde başladı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, yürüyüşe katılan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ın eşi Prof. Dr. Ayla Özcan gözyaşlarını tutamadı.

Yürüyüşe katılan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "Gün geçmiyor ki böyle olaylarla karşılaşmayalım arkadaşlar. Her defasında diyoruz son bulur, bu hain, bu şerefsiz, bu alçaklara, bunların arkasındaki güçlere, inşallah bir gün huzurlu olduğumuz bir gün görürüz diye temenni ediyoruz. Ama Allah'ın izniyle bu millet birlik beraberlik içerisinde olduğu sürece, bu alçaklar, bu şerefsizler bunlar emellerine ulaşamayacaklar. Biz her zaman Türk milleti olarak Kürdü ile Türkü ile Laz'ı ile Sünisi ile Alevisi ile hep beraber birlik olacağız. Türk milleti olacağız. İnşallah bunlarında hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bütün 7'den 70'e herkes burada toplandı. Bu birlik ve beraberliğin bir göstergesi olarak inşallah en azından bir nebze olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerinin, polisimizin, askerimizin yanında olduğunu gösterdi. Buna karşı dik duruşumuzu bir daha göstermek suretiyle en güzel cevabı vereceğini düşünüyorum" dedi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, "Güvenlik güçlerimiz eve sivillere yönelik saldırılar gün geçtikçe artmaktadır. Son olarak İstanbul ve bugünde Kayseri'de polislerimizi, askerlerimizi ve sivillerimizi hedef aldılar. Yaptıkları bu eylemlerle bizi korkutmak, sindirmek, ülkemizde panik havası yaratmak istemektedirler. Türk milleti bu tür oyunları geçmişte olduğu gibi bugünde bozacak, milli şuura sahiptir" diye konuştu.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, STK'lar, Oda Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Merkez Camii önünde başlayan Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP), Faikbey ve Ordu Caddeleri'nde devam eden yürüyüşte Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde duran kalabalık burada Çevik Kuvvet Müdürü Yaşar Önal'a çiçek takdim ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda Kuran-ı Kerim okutuldu. Şehirler için dua edildi. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, teröre ve yandaşlarına lanet ve öfke yağdırdı. Yürüyüşte birlik ve beraberlik mesajları verildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Teröre Lanet Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement