Kartal'daki Felaketin Ardından Riskli Binanın İlkinin Yıkımına Geçildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kartal'daki Felaketin Ardından Riskli Binanın İlkinin Yıkımına Geçildi

Kartal\'daki Felaketin Ardından Riskli Binanın İlkinin Yıkımına Geçildi
13.02.2019 10:30  Güncelleme: 10:31

İstanbul Kartal'da çarşamba günü çöken Yeşilyurt Apartmanı'nda akabinde bitişiğinde çökme tehlikesi bulunan Yunus Apartmanı'nın boşaltılmasının ardından yıkımına geçildi.

Kartal'da yıkılan binanın çevresinde yapılan risk analizinden 10 binadan 8'inin yıkılacağı söylendi. Yapılan binaların hepsinde deniz kumu kullanıldığına, içinde midyelerin de olduğunu ve elinize aldığınızda tuzla buz olan bir betondan yapılmış olduğu ortaya çıktı.

İddialara göre: ''Yeşil Yurt'' apartmanına 8 kilometrelik uzaklıkta olan adı yine ''Yeşil Yurt'' olan bir bina var. Mahkemenin 1 sene öncesinde riskli yapıdır, yıkılması acil gerekir demesine rağmen yıkılamayan bir binanın olduğu biliniyor.

Yapımı bir aileye ait olan ''Yeşil Yurt'' apartmanın boşaltıldığı yalnız bir kaç ailenin kaldığı ve çıkmak istemedikleri bilinmektedir. Binada ki insanların tahliye edilmemesi büyük bir risk taşımaktadır. Mahalleli bir an önce yıkılmasını istiyor çünkü bitişik evler olduklarını söylüyorlar.

Mahkemenin kararına göre yıkım aşamasında olan bir binanın 90 günlük tahliye süreci var. 90 günün dolduğu ve üzerinden 1 senenin de geçmesine rağmen bina hala yıkılmadı. Gerekçe olarak da bir Belediye Başkan yardımcısının kardeşinin o binada oturduğu bilinmektedir.

Kartalda 21 kişinin canını alan binanın ardından Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göresoruşturmanın devam ettiğini ve bir kaç gün içince karar alınacağı bilinmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartal'daki Felaketin Ardından Riskli Binanın İlkinin Yıkımına Geçildi - Son Dakika


Advertisement