Kartepe'de Asansörler İncelemeye Giriyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Asansörler İncelemeye Giriyor

Kartepe\'de Asansörler İncelemeye Giriyor

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği Kartepe'deki tüm asansörler muayeneden geçecek ve her asansörün bir belgesi bulunacak.

02.12.2014 10:34

Yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tesbiti, 01.01.2012 tarihinden itibaren Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından asansör konusunda akredite olmuş A tipi bir muayene kuruluşuna yaptırılması zorunlu hale gelmişti. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi, A tipi muayene yetkisi olan S&Q Mart Kalite Güvenlik Denetim San. Ve Tic. A.Ş. ile asansör tarama ve yıllık kontrol işlemlerini yapması için protokol imzaladı.

Kartepe Belediyesi ve S&Q Mart Kalite Güvenlik Denetim Şirketi arasında imzalanan protokolle asansörlü binalar yılda bir kez muayene edilerek asansör kazalarının da önemli ölçüde önüne geçilmesi planlanıyor. Belediye yetkilileri, tıpkı araçlarda olduğu gibi asansörlerde de muayene zorunluluğu getirildiğini belirterek "Kartepe'de kayıtlı kayıtsız bütün asansörlerin muayene ve kontrolü yapılacak. Yönetmeliklere uygun olan asansörlere belge verilecek" dedi.

Uygun olmayan asansörlerinde uygun hale getirilene kadar kullanıma kapatılacağını belirten belediye yetkilileri, "Bütün bu çalışmalar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği içindir. İmzalanan protokol gereği firma, asansörleri kuran firmaları denetlemek suretiyle prosedürü işletecek. Belediyemiz sürekli olarak bu denetim ve kontrollerin içinde yer alacak" dedi. Asansör muayene ve kontrolleri için yapılacak hizmetin ücreti 5 durağa kadar 170 TL, 6 durak ve üstü her durak başına 8 TL ilave olarak belirlendi.

Kartepe Belediyesi sınırları içerisinde, özel konut ve işyerlerine ait, faal durumda olan asansörlerin (ruhsatlı olup olmadıklarına bakılmaksızın), incelenmesi için belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün 316 68 52 nolu telefon numarasına bildirilmesi isteniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Asansörler İncelemeye Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement