Kartepe Güreşlere Hazır - Son Dakika
Güncel

Kartepe Güreşlere Hazır

Kartepe Güreşlere Hazır

Kartepe Belediyesi Öncülüğünde 18 Temmuz 2010 Pazar Günü Düzenlenecek Kartepe 7. Hergeleci İbrahim Kültür Sanat Ve Spor Şenliği Yağlı Güreşleri İçin Geriye Sayım Başladı.

13.07.2010 11:59  Güncelleme: 12:17

Güreş Ağası Nazım Kayar ve beraberindeki güreş komitesi önceki gün Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı makamında ziyaret ederek güreşlerle ilgili son düzenlemeleri de yaptılar.

AĞA KAYAR KIYAFETİ GİYDİ

Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Ağası Nazım Kayar, giydiği ağa kıyafeti ile ilk ziyaretini Başkan Karabalık'a yaptı. Ağa Kayar, güreş komitesinde yer alan meclis üyesi Ercan Akçil, Hürriyet Mahalle Muhtarı Sadettin Yelekçi, Kızılcıklı Mahalle Muhtarı Hüseyin Eker, Kartepe Belediyesi güreşçisi Mustafa Demirtaş ile Başkan Karabalık'ı makamında ziyaret etti. Ağa Kayar, güreşler için davet ziyaretlerine başladığını ifade ederek ilk duraklarının başkan olduğunu belirtti.

CUMA KABİR ZİYARETİ

Ağa Nazım Kayar, bu yıl çok daha renkli geçeceğine inandığı Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri programı üzerinde son noktayı başkan ile birlikte koydu. Davul zurnalar eşliğinde ilçe genelinde güreşlere davetlere 16 Temmuz 2010 Cuma günü Sarımeşe Camii'nde kılınacak cuma namazı ardından kabir ziyareti ile start verileceklerini belirten Ağa Kayar, "Başpehlivanlar ustası olan ve güreşlerimize adını veren Hergeleci İbrahim'in Sarımeşe'deki kabrini ziyaret ile şenliklerin startını vereceğiz. Davul zurnaların coşkusu ile halkımızı güreşlere davet için konvoyumuz pazar sabahına kadar gezerek davette bulunacak" dedi.

KENDİ ER MEYDANINDA

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, bu yıl ilk kez belediyenin kendi er meydanında güreşleri yapacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli sporumuz olan yağlı güreşlere sahip çıkma adına bu yıl kendi er meydanımızı hazırladık. Yapılan düzenlemeler ve peyzaj çalışmaları ardından ilçemize yakışan bir er meydanı oluşturduk. Yaz sezonu boyunca bu meydanda yağlı güreş eğitimi de verilrerk amacına yakışır bir kullanım sağlayacağız" dedi.

ÇEVRE İL VE İLÇELER DAVETLİ

Her geçen yıl artan bir ilgi ile gerçekleştirilen Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri için hazırlanan er meydanında bu yıl çekişmeli müsabakaları izlemenin daha zevkli olacağına inandığını belirten Başkan Karabalık, "Pazar sabahı start alacak ve gün boyu devam edecek güreş müsabakaları öncesi açılışımızı da yapacağız. Başta Kartepe halkı olmak üzere yağlı güreş seven çevre il ve ilçelerden tüm sporseverleri er meydanımıza beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Güreşlere Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement