Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemine Kastamonu'dan destek veren memurlar, Nasrullah Meydanı'nda toplanıp hükümeti protesto etti. Davul zurna eşliğinde oynayan memurlar, 'Yüzde 50 ile gelen, yüzde 3'le gider' diye slogan attı.
Nasrullah Meydanı'nda şenlik havasında geçen eyleme yaklaşık 500 memur katıldı. Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan konuşmasında hükümete eleştirerek, "Her dönemin değil, her devrin adamı olmak lazım. Her devirde adam olmak lazım" dedi.
Kastamonu Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal ise konuşmasında, "Yüzdelik artışta buçuklu artış yapan hükümet, kamu çalışanları ile adeta dalga geçmekte, kamu çalışanlarının emeklerini yok saymaktadır. Hükümeti bu yaklaşımından vazgeçmeye çağıyoruz. Kişi başı gelirin 10 bin doları aştığını ve dünyanın ekonomisi en büyük olan ülkelerden biri olduğumuzu ve her yıl yüzde 10 büyüdüğümüzü övünerek söyleyen Başbakan, kamu çalışanlarının haklı talepleri karşısında Yunanistan'ı örnek göstermektedir" dedi.
Davul zurna eşliğinde oynayan memurlar, 'Yüzde 50 ile gelen, yüzde 3'le gider' diye slogan attı. Eylemciler sloganlar atarak dağıldı. - Kastamonu
Son Dakika › Güncel › Kastamonu'da Memurlardan Zam Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.