Kastelli Mağduru, Başbakan'dan Yardım İstiyor - Son Dakika
Güncel

Kastelli Mağduru, Başbakan'dan Yardım İstiyor

Kastelli Mağduru, Başbakan\'dan Yardım İstiyor

1982 yılında "Banker Kastelli" olarak tanınan Cevher Özden'in tahvillerini alan Samsunlu Harun Kaşıkçı, Başbakan Erdoğan'dan yardım istiyor.

17.04.2013 15:33  Güncelleme: 15:47

1982 yılında "Banker Kastelli" olarak tanınan Cevher Özden'in tahvillerini alan ancak 31 yıldır parasını tahsil edemeyen Samsunlu Harun Kaşıkçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor.

1982 yılında Banker Kastelli'nin 'İŞKUR İşçi-İşadamı Kimya Sanayi Kuruluşları AŞ' isimli tahvilinden 6 adet alan 68 yaşındaki Harun Kaşıkçı, Kastelli'nin iflas etmesi ve 2008 yılında intihar etmesi nedeniyle parasını alamadığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Aradan geçen 31 yıla rağmen parasını tahsil edemeyen Harun Kaşıkçı, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti aleyhine dava açtı. Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda, olayın üzerinden 31 yıl geçtiği, bu haliyle olayda zaman aşımı olduğu gerekçesiyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Bunun üzerine Harun Kaşıkçı, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Kaşıkçı'nın itirazını değerlendiren mahkeme, kararın usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek yapılan itirazın reddine karar verdi.

Harun Kaşıkçı, 6 adet tahvili aldığını, daha sonra yaşadığı hastalıklar nedeniyle konuyu takip edemediğini ve parasını geri alamadığını söyleyerek, "Devletten bu parayı istiyorum. Mahkeme aleyhime karar verdi ama benim hukuk mücadelem sürecek. Ben bu konuda bana yardım etmesi için devlet büyüğümüz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastelli Mağduru, Başbakan'dan Yardım İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement