
Kato Dağı eteklerinde bulunan Laleşi yaylasında her yıl düzenlenen kuzu kırpma kültür sanat ve yayla şenliklerinin 6'ncısı yarın başlayacak. Katılımın yüksek oluşundan dolayı festivalin düzenleneceği alanda alt yapı çalışmaları, yol, elektrik gibi hizmetler, ilçe belediyesi tarafından yürütülüyor.
Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, Kürtçe yaptığı konuşmada bu yıl festivalin ilgisiz ve tehilike arz ettiğini yönündeki söylentilere kimsenin kulak asmaması gerektiğini belirterek, "Bu yıl 6'ıncısını kutlayacağımız festivalimizin tüm hazırlıkları hemen hemen bitmek üzere ve yoğun bir ilgi var. ve ne güvenlik nede imkanlar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Bu yıl yine programımızı dolu dolu ve elimizden geldiği kadar kültürümüzü tanıtmaya yönelik etkinliklere yer verdik" dedi.
Festivalin coşkulu ve renkli geçeceğini belirten Başkan Temel, bölge halkını festivale davet ederek yer konusunda sıkıntı olmadığını ifade etti. Devam eden operasyonlar nedeniyle güvenlik riskinin bulunduğu söylentilerine kulak asılmaması gerektiğini anlatan Temel, "Dedikodulara inanmayın. Yarın festival alanında olacağız. Halkımızı da yaylaya bekliyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Emin BAL/ BEYTÜŞŞEBAP/ DHA
Son Dakika › Güncel › Kato Dağı'nda Kuzu Kırpma Festivali - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?