Kayseri Necibe Nine'den, Valiye 'Tef'li Resital - Son Dakika
Güncel

Kayseri Necibe Nine'den, Valiye 'Tef'li Resital

Kayseri Necibe Nine\'den, Valiye \'Tef\'li Resital

Necibe Nine'den, Valiye 'Tef'li resitalKayseri'de düzenlenen 'Öğrenme Şenliği'nde, İncesu ilçesi standında yöresel 'Dolaz' tatlısı yapan 72 yaşındaki Necibe Avşar, Vali Düzgün'ü 'Tef' çalarak karşıladı ve mini bir konser verdi.

26.05.2016 14:22

Necibe Nine'den, Valiye 'Tef'li resital

Kayseri'de düzenlenen 'Öğrenme Şenliği'nde, İncesu ilçesi standında yöresel 'Dolaz' tatlısı yapan 72 yaşındaki Necibe Avşar, Vali Düzgün'ü 'Tef' çalarak karşıladı ve mini bir konser verdi.

Mimarsinan Parkı'nda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen 'Öğrenme Şenliği'ne, ilçeler, okullar ve kamu kurum ve kuruluşları stant kurarak katıldı. Stantlarda büyükler, halı dokuma, taş işçiliği, hamur işleri ve tatlılarla ilgili tecrübelerini gençlere aktarırken, gençler de buluşlarını ve yeni çalışmalarını sergilediler. Şenliğin açılışına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu, bazı ilçe kaymakamları, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Stantlara gezen ve yapılan faaliyetlerle igili bilgiler alan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İncesu İlçesi'nin standında, 72 yaşındaki Necibe Avşar tarafından 'Tef' çalınarak karşılandı. Tef eşliğinde türkü ve maniler söyleyerek mini bir konser veren Necibe nine Vali Düzgün'e, pekmez ve tereyağından yapılan, üzeri cevizle süslenen yöresel tatlı 'Dolaz' ikram etti. Düzgün, kendisinin Burdurlu olduğunu anımsatarak, memleketinde de 'Dolaz'a benzer bir tatlı yapıldığını söyledi. Vali Orhan Düzgün, burada yaptığı açıklamada, öğrenmenin yaşı olmadığını ve insanın doğumundan ölümüne kadar öğrenmenin devam ettiğini bildirdi. Düzgün, 3 yıldır Öğrenme Şenlikleri'ni düzenlediklerini ifade ederek, "Bu tür faaliyetler, gençlerimizin ve büyüklerimizin yeni şeyler öğrenmeleri açısından son derece önemli. İnsanın hayatta başarılı olabilmesi için kendini yenilemesi, yeni şeyler öğrenmesi son derece önemli. Burada yaptığımız şenlikte de büyüklerimiz, kazandıkları tecrübeleri ve öğrendiklerini, genç nesillere aktarıyorlar. Gençler de büyüklerinin bu tecrübelerini öğreniyor, kendi bilgi ve becerileriyle geliştirdikleri çalışmalarını ve buluşlarını sergiliyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Necibe Nine'den, Valiye 'Tef'li Resital - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement