Kayseri Obez Anne-Kız Mideleri Küçültülerek Zayıfladı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Obez Anne-Kız Mideleri Küçültülerek Zayıfladı

Kayseri Obez Anne-Kız Mideleri Küçültülerek Zayıfladı

Kayseri'de obezite hastası olan anne ile kızı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilerek, mideleri bir çay bardağı kadar küçültüldü.

07.12.2015 15:28

Kayseri'de obezite hastası olan anne ile kızı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilerek, mideleri bir çay bardağı kadar küçültüldü. Başarılı geçen operasyonda anne Bahriye İdekçi(48),3 ay içerisinde 25 kilo verirken, kızı Canan Demir (27) da 30 kilo verdi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaklaşık 3 ay önce 32 yıllık evli olan ve 9 çocuk annesi 48 yaşındaki Bahriye İdekçi ile evli kızı 27 yaşındaki Canan Demir, aşırı kilolarından kurtulmak için başvurdu.Genel Cerrahi Servisi'nde ameliyata alınan anne İdekçi, ile kızı, midelerinin büyük bir kısmı alınarak, mide bir çay bardağı alacak şekilde küçültüldü. Ameliyat sonrası anne 140 kilodan 115'e, kızı ise 110 kilodan 80 kiloya düştü. Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ömer Topuz, 'Bilindiği gibi obezite bütün dünya toplumların ve özellikle ülkemizin ciddi bir sorunu. Bu hastalık, kalp damar hastalıkları, diyabet şeker hastalığı, hiper tansiyon ve eklemlerde özellikle dizlerde ağrı problemine neden olabiliyor. Hastanemizde ilaçla tedaviye çözüm ulaşamamış obezite hastalarımıza cerrahi yöntem uyguluyoruz. Analı-kızlı hastamızı ameliyat ettik. Anne 140 kiloydu şu an 115 kilosu. Kızı 110 kiloydu şu anda 80 kiloya düşmüş' dedi.

Hastaneye ilk geldiğinde yürümekte zorluk çektiğini ifade eden Bahriye İdekçi ise ' Çok iyiyim. Kilo verdikçe rahatladım. Yeni bir hayata başladım. Hastaneye gelmeden önce çok kötüydüm. Nefes alamıyordum. Ben ve kızım yaklaşık 3 ay önce ameliyat olduk.140 kiloydum şu an 115 kiloya düştüm. İlk evlendiğimde 60 kiloydum, hedefim bu kiloya ulaşmak' diye konuştu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor İbrahim Özcan da 620 hekimle Türkiye'de en çok ayakta hasta bakan hastanesi olduklarını söyledi. Annesiyle birlikte ameliyat edilen Canan Demir ise medya mensuplarının annesiyle birlikte ve yalnız fotoğraf çekme isteklerini kabul etmedi..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Obez Anne-Kız Mideleri Küçültülerek Zayıfladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement