Keçe Yünleri Bu Sergiyle Boyut Kazandı - Son Dakika
Güncel

Keçe Yünleri Bu Sergiyle Boyut Kazandı

Keçe Yünleri Bu Sergiyle Boyut Kazandı

Keçe yününden, iğne tekniği kullanarak yaptığı portreler ile sosyal medyada Keçe İnadı ismi ile fenomen haline gelen Nilay Emek, yeteneklerini sergilemek isteyenler ile buluşuyor.

23.10.2017 11:53  Güncelleme: 12:03

Leonardo di Caprio, Yılmaz Morgül, Nur Yerlitaş, Adile Naşit dikkatinizi çeken ünlü isimler. Aslında oldukça kısıtlı bir çalışma alanı olan keçe dikkatli şekilde ve modele uygun tasarlanıyor. Öyle ki, Yılmaz Morgül'ün Survivor'da saçındaki kırmızı bant aynen uygulanmış.

Keçe siparişleri için yünlerini İngiltere ve Amerika'dan tedarik ediyor. "Aradığım gibi yünü başka bir yerden temin edemiyorum" diyen Emek, aynı zamanda talep edenlere yünlerden de satış gerçekleştiriyor. Tasarımları gerçekleştirebilmesi için kritik nokta çok net olarak yüzün gözüktüğü fotoğrafların dijital olarak iletilmesi. Keçe siparişlerinin bazıları ile ilgili Ankara'da müşterileri atölyesini ziyaret eder olmuş.

"TEKNOLOJİ İLERLERKEN HOBİNİN DEĞERİNİ ARTIRACAK"

Nilay Emek ile 3 Boyutlu teknolojileri konuşuyoruz.. Elbette bu teknolojilerin faydasını ve değerini yadsımadığını belirtiyor ve ekliyor "o yöntemle yapılan baskılar birbirinin tamamen aynısı. Benim yaptıklarımda ise aynı kişiye dair yüz, her tasarımda farklı şekilde gerçekleşebiliyor." Emek'e farklı zaman dönemlerinde kendi keçelerini hazırlatanlar olmuş. Birkaç müşterisi aynı tasarımı tekrar istemiş fakat el emeğinin yarattığı farklılık ile söz vermesinin mümkün olmadığını belirtmiş. Özellikle evlilik döneminde olan gençler çok tercih ediyor.

27 Ekim saat 17.00'de Nilay Emek, Panora AVM'de yeteneklerini sergilemek isteyenler ile buluşuyor.sergilemek isteyenler ile buluşuyor.






Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keçe Yünleri Bu Sergiyle Boyut Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement