Kemalpaşa'da Öldürülen İki Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kemalpaşa'da Öldürülen İki Kişi Toprağa Verildi

Kemalpaşa\'da Öldürülen İki Kişi Toprağa Verildi

Kemalpaşa'da öldürülen iki kişi toprağa verildiİzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Oktay K. (29) tarafından pompalı av tüfeğiyle başlarından vurularak öldürülen otobüs şoförü Mehmet Cengiz (32) ve kepçe operatörü Murat Tekin (30) gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

20.05.2016 19:00

Kemalpaşa'da öldürülen iki kişi toprağa verildi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Oktay K. (29) tarafından pompalı av tüfeğiyle başlarından vurularak öldürülen otobüs şoförü Mehmet Cengiz (32) ve kepçe operatörü Murat Tekin (30) gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Çifte cinayeti jandarmadaki ifadesinde ve Facebook'ta paylaştığı 11 sayfalık mektupta, boşandığı eşinini telefonla arayarak namusuna göz dikildiği için işlendiğiin ileri süren Oktay K. ise tutuklandı.

Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Oktay K., geçen 18 Mayıs'ta saat 20.30 sıralarında, boşanmalarının ardından Muğla'nın Bodrum İlçesi, Akyarlar Mahallesi, Kemer Mevkisi'ndeki baba evine dönen iki çocuğunun annesi P.K.'nın yanına gitti. Telefon edip, dışarı çağırdığı eski eşinin gelmemesi üzerine Oktay K., yanındaki pompalı av tüfeğiyle eve ateş etmeye başladı. Ardından da tüfeği kalbinin üzerine dayayıp, tetiğe dokunarak intihar girişiminde bulundu. Ancak, bu sırada tüfeğin kayması sonucu Oktay K., sol kolunun üstünden yaralandı. Kayınpederi İsmail K. ve silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, Oktay K.'yı gözaltına aldı. Alkollü olduğu belirlenen Oktay K., Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından götürüldüğü jandarmadaki kan donduran ifadesinde kendisini alkol ve uyuşturucuya alıştırıp, eşiyle boşanmalarına neden olup, daha sonra da namusuna göz diktiklerini ileri sürdüğü yeğeni Mehmet Cengiz ile çevresinde 'Paşa' diye bilinen Murat Tekin'i babasına ait pompalı av tüfeğiyle öldürdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'yla irtibata geçildi. Kemalpaşa jandarması, saat 02.30 sıralarında söz konusu bahçeye gittiklerinde belediye otobüs şoförü Mehmet Cengiz ve kepçe operatörü Murat Tekin'in başlarından vurulmuş cesetleriyle karşılaştı. Cengiz ve Tekin'in cesetleri jandarma ve savcının olay yerinde incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Gözaltına alınan ve çifte cinayeti işleme nedenlerini anlattığı 11 sayfalık bir mektubu da Facebook'taki hesabında paylaştığı belirlenen Oktay K. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Adliyeye sevk edilen Oktay K., tutuklandı.

CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi yakınları tarafından teslim alınan Mehmet Cengiz, için bugün öğlende Çamlıbel Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve Cengiz'in yakınları ve köylüler katıldı. Kılınan namazın ardından Cengiz'in cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Oğlunu son yolculuğuna uğurlayan Şerafettin Cengiz, oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyledi. Gözü yaşlı baba Cengiz, "Kemalpaşa'da beni de oğlumu da herkes tanır, bilir. 30 yıllık esnaflık yaptık bu ilçede. Yapılan haberlerde oğlumu vuran kişinin ifadeleri, sosyal medyada yazdıkları tamamen iftira. Oğlumu namus için vurduğunu söyleyen o kişi, kendi suçlarına baksın önce. Biz Türk Adaletine güveniyoruz. Şahsın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Söylenecek fazla bir şey yok. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" dedi.

Öldürülen Murat Tekin ise Kemalpaşa'nın Soğukpınar Mahallesi Merkez Camii'nde cuma namazından sonra kılınan cenaze namazın ardından Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemalpaşa'da Öldürülen İki Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement