Kendisi Eğitime, Kemikleri Bilime Katkı Sağladı - Son Dakika
Güncel

Kendisi Eğitime, Kemikleri Bilime Katkı Sağladı

Kendisi Eğitime, Kemikleri Bilime Katkı Sağladı

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu'nda eğitimlerde kullanılan ancak 2010 yılında sağlık sorunları nedeniyle telef olan "Hento" isimli atın kemiklerini tekrar bir araya getirilen öğrenciler, ...

21.10.2013 11:23

DENİZ AÇIK - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu'nda eğitimlerde kullanılan ancak 2010 yılında sağlık sorunları nedeniyle telef olan "Hento" isimli atın kemiklerini tekrar bir araya getirilen öğrenciler, onun bilime hizmet vermesine imkan sağladı.

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hento'nun 2007 yılında sahibi Murat Muratoğlu tarafından eğitmen at olarak kendilerine hediye edildiğini kaydetti.

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun organize ettiği ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri olan atın, 2010 yılında sağlık nedenleriyle yaşamını yitirdiğini ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Biz, onu belirli bir yere gömmüştük. Bir takım işlemlerin ardından onu tekrar çıkartıp kemiklerini temizledik. Hento'nun iskeletini bir araya getirmemiz yaklaşık 3 ay sürdü. Bu tür işler öğrencilerimizde ilgi uyandırıyor. Uygulamalı Zooloji dersimizin bünyesinden öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla Hento'yu tekrar ayağa kaldırdık. Hento'nun iskeletini, İstanbul'daki 'EQUIST At ve Binicilik Fuarı'na götürdük. Türkmenistan'daki At Bayramı'nda sergiledik. Ona vefa borcumuzu böyle ödüyoruz. Hizmetlerine devam ediyor. Hento, bilime olan hizmetini sürdürüyor." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kendisi Eğitime, Kemikleri Bilime Katkı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement