Kent Konseyi'nde Muhtarlar Temsilcilerini Seçti - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nde Muhtarlar Temsilcilerini Seçti

Kent Konseyi\'nde Muhtarlar Temsilcilerini Seçti

Bursa Kent Konseyi'nin seçimlerinde oy kullanacak mahalle muhtarları, yapılan seçimle belirledi.

29.05.2014 09:51  Güncelleme: 09:45

Şehrin kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesinde çatı görevini başarıyla yürüten Bursa Kent Konseyi (BKK), oy kullanacak mahalle muhtarlarını yapılan seçimle belirledi.

Türkiye'nin en büyük ve en aktif kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi (BKK), 17 ilçeden mahalle muhtarlarını bir araya getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Gürses Salonu'ndaki düzenlenen 'Muhtarlar Toplantısı'nda, 17 ilçeden mahalle muhtarları katıldı. Toplantı öncesinde oy birliğiyle Divan Başkanlığı'na BKK Başkanı Semih Pala, Divan üyeliklerine ise Enes Battal Keskin ve Neslişah Kuşku seçildi.

BKK'nin toplantı çağrısına icabet eden muhtarlara teşekkür eden BKK Başkanı Semih Pala, muhtarlığın vatandaş ile devlet arasında mekik dokuyan, sıkıntılara çözüm üreten bir önemli bir müessese olduğunu söyledi. Muhtarların da hızla gelişen dünyada kendilerini geliştirdiğini ve daha çok söz sahibi olduğunu ifade eden Pala, "Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin de kendisine bağlanmasının ardından muhtarların istek ve taleplerini sağlıklı şekilde iletmesi ve takip edilmesi için bir sistem oluşturdu. Sistemi muhtarların iyi takip etmesi gerekir. Kent Konseyi olarak biz de yakın takipçisi olacağız" dedi.

Bursa Kent Konseyi'nin, yılda 1500 faaliyet yapabilecek güçte ve Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyi olduğunu hatırlatan Pala, 4 Meclis, 30 çalışma gurubu ve yüzlerce gönüllüsüyle beraber topluma faydalı işlere imza attıklarını belirtti. Bireysel ve kurumsal katılımcılarla birlikte sıkıntıların konuşulduğu ve çözüm üretildiği ortamlar sağladıklarını anlatan Pala, çıkan sonuçları da ilgili kurumlarla paylaştıklarını ifade etti. Muhtarların da kent konseylerinin doğal katılımcısı olduğunu dile getiren Pala, "Bursa'da 1057 tane muhtarımız var. Bunların hepsini aynı anda toplamamız ve BKK Genel Kurulu'na katılması mümkün değil. Bu yüzden 1057 muhtarı temsil edecek muhtar adaylarını seçmemiz gerekiyor. Toplantıya katılan muhtarlarımız, BKK Genel Kurulu'na temsilci olarak katılacak. Seçimlerin ardından muhtarlarımız yapılan çalışmaları sahiplenecek. Mahalle halkının da faaliyetler katılmasına ön ayak olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada 100 muhtar temsilcisi belirlendi.

Daha sonra mahalle muhtarları söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Yaşadıkları semtlerde karşılaştıkları sıkıntıları anlatan muhtarlar, yeni süreçten umutlu olduklarını ve daha kolay muhatap bulmayı arzu ettiklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nde Muhtarlar Temsilcilerini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement