Kiralik Katile Eşini Öldüren Kadına Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Kiralik Katile Eşini Öldüren Kadına Ömür Boyu Hapis

Kiralik Katile Eşini Öldüren Kadına Ömür Boyu Hapis

Z. K. ile cinayeti işlediği öne sürülen B.K.'a, Cumhuriyet savcılığı ömür boyu hapis cezası istedi.

11.04.2013 15:28  Güncelleme: 12:25

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde besicilik yapan eşi Ramazan Kaplan (49) ve yanında bulunan Avusturyalı ortağı Herald Weib'i (52) aldatıldığını öne sürerek kiralık katil tutarak öldürttüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan, Zeynep Kaplan (47) ile cinayeti işlediği öne sürülen Bati Kılınç'a (36), Cumhuriyet savcılığı mütalaasında 'kasten adam öldürme ve azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezası istedi. Tutuklu Erkan Yıldız (33) için ise 'eyleme yardımcı' olmak suçundan da ömür boyu hapis cezası istendi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Dedeçam Beldesi'nde oturan Ramazan Kaplan ve ortağı Avusturyalı Herald Weib, geçen yıl 21 Ekim günü Akşehir'in Atakent Beldesi'nde çalılıklar arasında ölü bulundu. Olay yerine düşen otomobil parçasından yola çıkan jandarma, parçanın öldürülen Ramazan Kaplan'ın otomobiline ait olduğunu saptadı. Eşi 3 çocuk annesi Zeynep Kaplan'ın ifadesine başvuran jandarma, çelişkili ifadeler vermesine üzerine Kaplan'ı, teknik ve fiziki takibe aldı. Kaplan'ın son dönemlerde ahır ve garajını yapan inşaat ustaları Erkan Yıldız ve Bati Kılınç ile sık sık görüştüğünü saptadı. Fiziki ve teknik takibin ardından Zeynep Kaplan, Erhan Yıldız, Bati Kılıç ile Kılınç'ın sevgilisi S.K.(25) gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Suçlamayı kabul eden Zeynep Kaplan'ın, kendisini aldattığı iddiasıyla eşini öldürtmek için Bati Kılınç ve Erkan Yıldız ile 30 bin Euro'ya anlaştığını itiraf etti. Gözaltına alınan zanlılar sorgularının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Zeynep Kaplan, Bati Kılınç ve Erkan Yıldız, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Zeynep Kaplan'ın, eşini öldürmesi için Erkan Yıldız'a teklifte bulunduğu, Yıldız'ın da bu işi yapamayacağı ancak akrabası Bati Kılıç'ın borcunun çok olduğu ve cinayeti işleyebileceğini belirttiğinin saptandığını söyledi. Daha sonra cinayet için anlaşan Kaplan ve Kılınç'ın sık sık görüşüp cinayeti nasıl işleyeceklerini konuştuklarını ve bu sırada Kılınç'ın da konuşmaları cep telefonuna kayıt ettiğinin ortayı çıktığı belirtildi. Mütalaada,olay günü ucuza hayvan satın almak için Akşehir'e gelen Ramazan Kaplan, eşi Zeynep Kaplan ve ortağı Herald Weib'in, Bati Kılınç ile buluştukları, Bati Kılınç'ın önden aracıyla giderken birden durup, arkasından gelen Ramazan Kaplan'a, 'bundan sonra yol çok bozuk, benim aracın altı yüksek benimkiyle devam edelim' diyerek araçtan inen Ramazan Kaplan'ın, kapıyı kilitlemek istediği sırada Bati Kılınç'ın yakın mesafeden ateş edip Kaplan'ı, öldürdüğü, daha sonrada Weib'i öldürdüğü belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığı mütalaasında olayı azmettiren Zeynep Kaplan ve suçu işleyen Bati Kılıç ile eyleme yardımcı olan Erkan Yıldız'ın ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 26 Nisan Cuma gününe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kiralik Katile Eşini Öldüren Kadına Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement