Kırgızlar, Osman Gazi Türbesi Önünde Türk Çocukları ile Kucaklaştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırgızlar, Osman Gazi Türbesi Önünde Türk Çocukları ile Kucaklaştı

26.04.2013 09:37

Kırgızistan'dan Osmanlı Devleti'nin ilk payitahtı Bursa'yı görmeye gelen 40 Kırgız Türk'ü, Tophane İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Kırgızistan'dan Osmanlı Devleti'nin ilk payitahtı Bursa'yı görmeye gelen 40 Kırgız Türk'ü, Tophane İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Tophane'deki türbelerini ziyaret ettikten sonra Tophane İlköğretim Okulu bahçesinde oyun oynayan çocuklarla sohbet eden Kırgızlar, Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirtti. Başlarındaki mahalli takkeleri ve sevecen yaklaşımları ile okulun bahçesinde çocuklarla kısa sürede kaynaşan yaşlı Kırgızlar, Türkiye'ye ana vatandan selamlar getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin iktisadi ve siyasi olarak güçlenmesinin Orta Asya'daki Türk devletleri tarafından sevinçle karşılandığını ifade eden Kırgızlar, Bursa ve İstanbul'u gördükten sonra Türkiye'ye olan hayranlıklarının bir kat daha arttığını ifade etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırgızlar, Osman Gazi Türbesi Önünde Türk Çocukları ile Kucaklaştı - Son Dakika


Advertisement