Kırıkkale'de "Üreten Kadınlar Pazarı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de "Üreten Kadınlar Pazarı" Açıldı

Kırıkkale'de "üreten kadınlar pazarı" açıldı Kırıkkale'de ev kadınlarının da aile ekonomisine katkıda bulunabilmesi için kurulan "Üreten Kadınlar Pazarı" açıldı.

30.12.2014 17:06  Güncelleme: 16:30

Ev hanımlarına yönelik çalışmalar yürüten Kırıkkale Belediyesi merkez Fabrika Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde, ev hanımları ve esnaflık yapan kadınlar hazırladıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bu kapsamda kadınlar ürettikleri reçel, erişte, konserve, kuru gıda, el işi ürünlerini ve organik gıdaları kendilerine ayrılan 55 stantta satışa çıkarıyor.

Pazarda ayrıca Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptığı el sanatları ürünleri de satılıyor.Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkaleli üreten kadınların uzunca zamandır böyle bir hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.Kadınlardan herhangi bir ücret almadıklarını, bütün tezgahları belediyenin yaptığını belirten Saygılı, şöyle konuştu: "Kırıkkaleli kadınlarımıza yönelik çalışmalar yaptık. Bu bağlamda Cumartesi Pazar yerinde iki hafta da bir salı günleri satış yapmaları için böyle bir düzenleme yaptık. Tabi ki hanımlarımız ürettikçe talep de oldukça bu pazarımız devam edecek. Hanımlarımız oldukça marifetli. Ellerinden her türlü iş geliyor. Hepsinin ellerine ve emeklerine sağlık. Çok güzel ürünler üretmişler. İlerleyen zamanlarda da kadınlarımıza kapalı mekanlar yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun."

Kırıkkale Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği ve Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı da Kırıkkale'nin üreten kadınlarının kendi ürünlerini sergileyip satışa çıkarması, aile bütçelerine destek olmalarının önemli olduğunu dile getirdi.Açılışa, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı ile diğer ilgililer katıldı.

Kırıkkale\'de "Üreten Kadınlar Pazarı" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de 'Üreten Kadınlar Pazarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement