Kırım'daki Gerginlik - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırım'daki Gerginlik

16.03.2014 13:22

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: ''Biz son derece tehlikeli bir durumun içindeyiz''

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'yı Kırım konusundaki tutumunu değiştirmeye çağırdı.

Steinmeier, "Welt am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki gerilime işaret ederek, "Biz son derece tehlikeli bir durumun içindeyiz. Ukrayna'nın doğusunda gerilim artıyor" dedi.

Rusya'nın her türlü çıkış yolunu, gerilimi azaltacak her adımı şimdiye kadar reddettiğini belirten Steinmeier, "Karşı karşıya gelmeyi biz istemedik" diye konuştu.

Steinmeier, Rusya'nın tutumunu son anda değiştirmemesi durumunda yarın AB ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında uygun bir cevap verileceğini kaydetti.

ABD ve birçok Avrupa ülkesi, bugün Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen bağımsızlık referandumunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sonucunu tanımayacaklarını açıklamıştı.

AB ülkelerinin dışişleri bakanları yarın Brüksel'de bir araya gelecek ve Kırım ile Ukrayna'daki durumu görüşecek. Rusya'nın tutumunu değiştirmemesi durumunda toplantıda bu ülkeye karşı yaptırım kararı alınması bekleniyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'daki Gerginlik - Son Dakika


Advertisement