Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kırklareli\'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yıldönümü, Kırklareli'de coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü, Kırklareli'de coşkuyla kutlandı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet'in 90. yılı kutlama törenleri, ilk olarak Vali Yaman'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Vilayet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda Vali Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tören alanında bulunan öğrencilerin, vatandaşların bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden kutlama töreni, Vali Yaman'ın konuşması ile sürdü. Vali Yaman konuşmasında, millete eşsiz bir armağan olan Cumhuriyet'in 90. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, "Bu bayram hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, büyük bir milletin, yurdumuzun her köşesini sulayan kanların bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür" şeklinde konuştu.

Vali Yaman'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi ve şiirler ile kutlama programı devam etti. Tören, okulların, sivil toplum kuruluşları ve askerlerin tören geçişi ile protokolü selamlaması ile son buldu.

Düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman'ın yanı sıra; AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve Kırklarelililer katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement