'Kırmızı Fularlı Kız' Kandil'de Neden Dağa Çıktığını Anlattı - Son Dakika
Güncel

'Kırmızı Fularlı Kız' Kandil'de Neden Dağa Çıktığını Anlattı

\'Kırmızı Fularlı Kız\' Kandil\'de Neden Dağa Çıktığını Anlattı

Ayşe Deniz Karacagil'in, Kandil'deki ilk görüntüsü ortaya çıktı. Karacagil, neden dağa çıktığını anlattı: "Sistemin dayattıklarını sorguladım."

26.06.2014 19:13  Güncelleme: 09:17

Gezi eylemleri sırasında 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen ve 98 yıl hapis cezasıyla yargılandığı sırada PKK'ya katılarak dağa çıkan Ayşe Deniz Karacagil Sterk tv'ye konuştu. Dağda "Destan Yörük" kod adını kullanan Ayşe Deniz PKK kampından ilk yayınlanan görüntülerde neden dağa çıktığını anlattı.

PKK'YA NEDEN KATILDI

Arayışının Gezi eylemleriyle derinleştiğini vurgulayan Ayşe Deniz "Aileden gelen bir Yörüklük var. Sistemin dayattığı bir yaşam çizelgesi var. Oku, iş sahibi ol, evlen, mülkiyet edin... Bunu sorgulamaya başladım." dedi. Gençliğe seslenen Ayşe Deniz "Bütün gençliğe şunu diyebilirim ki duymadığınız o sesleri duymaya çalışın. Duymanızı istemeyenler var. Kulaklarınızın önüne dikilen duvarları yıkın." dedi.

Kürt sorununa ezberlerle bakılamayacağını vurgulayan Ayşe Deniz "Doğuda bir şeyler oluyor diye söylenir hep ama gelip bakmıyoruz. Siyaset dili hep lafta kalıyor. Ben bunu pratiğe dökmek istedim. Teori olmadan pratik, pratik olmadan teori olmaz. Ben bunu gerçekleştirmek istedim." dedi.

"MESELE KIRMIZI FULAR DEĞİLDİ"

Ayşe Deniz kendisiyla özdeşleşen kırmızı fulara ilişkin "Asıl şey kırmızı fular değildi. Sosyalizmin simgesi kırmızı fular değildi. Devletin üstümüze attığı yafta bununla sınırlı değildi. Devletin devrimcileriden ve halkların taleplerinden korktuğu anlamına geliyordu." dedi.

"GENÇLER DUYAMADIKLARI O SESLERİ DUYMAYA ÇALIŞSIN"

Kandil'den gençlere çağrı yapan Karacagil, "Bütün gençliğe şunu diyebilirim ki duymadığınız o sesleri duymaya çalışın. Duymanızı istemeyenler var. Kulaklarınızın önüne dikilen duvarları yıkın. O sese ulaştığınızda o sese se katabilmeliyiz. O zaman insanlığın konuşulduğı bir dünyanın kurulabileceğine inanıyorum. Bu sadece insanlık savaşı değil. Tüm dünyanın evrenin bir varoluş arayışıdır. " dedi.

ANNESİ DİYARBAKIR'DA: DENİZ'İN BARIŞA KÖPRÜ OLMASINI İSTİYORUM

Antalya’da gezi eylemleri sonrası tutuklanan ve daha sonra PKK’ye katılarak ‘Destan’ adını alan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, Valilik önünde oturma eylemi yapan kadınlara destek vermek için Diyarbakır’a geldi. 2 gün boyuna annelere oturma eylemi ile destek verecek olan Ercağan, bir çok cezaevinde gençlerin haksız yere tutulduğunu belirterek, “Kalekol’ların inşa edildiği bir yerde ben savaş kokusu alıyorum. Bizler savaş değil, barış istiyoruz. Deniz’in de barışa köprüsü olmasını istiyorum ve burada olmamın nedeni de barıştır” dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Kırmızı Fularlı Kız' Kandil'de Neden Dağa Çıktığını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • yörük: kurban olurum sana .... 70 206 Yanıtla
  • SİNAN: Vallahi de ben de bıktım su Hayattan pkk şu ateşkesi bitirirse ben de gönüllü katılırım. 18 51 Yanıtla
    ...: katıl da iki günde leşini köpekler yesin 0 0
  • Salih: Devlet solcu insanları özellikle devrimci gençlere çok baskı yapıyor gençler bu baskıdan bunalıp dağa çıkıyor 24 43 Yanıtla
  • Adanalı: bu kızın ne demek istediğini anlayan varmı? Yörüklerin yüz karası. 39 14 Yanıtla
    Serdar: Onurlu şerefli insan böyle olmalı ,sizler gibi başını kuma gömmemiş ve anlamaya çalışmış , tabi kapasite meselesi : sizler sistemin esiri olmuşsunuz her daim sizlere dayatılmış bir bişeyler sizlerde sorgulama kabiliyeti kalmamış 0 0 DUYAMADIĞINIZ SESLER: Anlayamazsın, çünkü bu yaşamda yörük olmak dışında hiç bir özelliğin yok. Sistem sana ne verdiyse onu kabul etmiş ve onun bir parçası olmuşsun. Dolayısı ile bu kız terörist deyip geçmek dışında bir adım gidemezsin: 'Sistemin dayattığı bir yaşam çizelgesi var. Oku, iş sahibi ol, evlen, mülkiyet edin... Bunu sorgulamaya başladım.' ..''Bütün gençliğe şunu diyebilirim ki duymadığınız o sesleri duymaya çalışın. Duymanızı istemeyenler var. Kulaklarınızın önüne dikilen duvarları yıkın. O sese ulaştığınızda o sese se katabilmeliyiz. O zaman insanlığın konuşulduğı bir dünyanın kurulabileceğine inanıyorum. Bu sadece insanlık savaşı değil. Tüm dünyanın evrenin bir varoluş arayışıdır.' 0 0 Sercan: Tamam Serdar da,onur ve şerefi hapis cezasını duymadan nerdeymiş Bir de onu anlatırmısın 0 0 Sercan: Tamam Serdar da,onur ve şerefi hapis cezasını duymadan nerdeymiş Bir de onu anlatırmısın 0 0
  • AGAÇ SEVĞİSİ: AGACA KIYAMAYAN DOGAYI SEVEN BU ARKADAŞIMIZ İNSANAMI KIYICAK BENİM BİLDİĞİM PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İNSAN ÖLDÜREN BİR ÖRGÜT ONLARCA ORMANIMIZI YAKAN BİR ÖRĞÜT ŞİMDİ BU GEZİCİ DOĞAYI AGAÇLARI SEVEN KIZIMIZIN NE İŞİ VAR BU TERÖR ÖRĞÜTÜNDE NE YABAN ÇELİŞKİ 42 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement