2007 yılından bu yana Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yaşayan Kütüphane, !f İstanbul Etkinlikleri kapsamında beşinci kez okuyucularıyla buluşacak.
Avrupa Birliği ve Açık Toplum Vakfı'nın finansal desteğiyle, TOG Vakfı tarafından yürütülen Yaşayan Kütüphane Kapasite Geliştirme Programı bünyesinde gerçekleşen Yaşayan Kütüphane'yle, gündelik hayatta birbiriyle konuşma fırsatı olmayan insanlar arasında gerçekleşecek, yapıcı ve kişisel bir söyleşi için ortam sağlamak amaçlanıyor. Yaşayan Kütüphane'nin diğer kütüphanelerden farkı, buradaki kitapların insan olması ve okuyucularla kişisel bir diyalog içine girmeleri.
Yaşayan Kütüphane Kapasite Geliştirme Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi ve Adana Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün proje ortaklığıyla hayat bulan Yaşayan Kütüphane, tıpkı gerçek bir kütüphane gibi işliyor. Okuyucular kütüphaneye geliyor, katalogdan ödünç almak istedikleri kitabı seçiyor, kütüphanecinin yardımıyla kitabı alıyor ve belli bir süre okuduktan sonra, zarar vermeden kitabı iade ediyor. Sonrasında dilerlerse başka bir kitap daha alıyor.
Katalogdaki kitapların başlıkları, çoğunlukla genellemelere ve önyargılı davranışlara maruz kalan ve zaman zaman da ayrımcılığa uğrayan grupları temsil ediyor. Kitap başlıklarının altında, kitap hakkında kilit kelimeler bulunuyor. Kilit kelimeler, kitap başlıkları hakkında yaygın önyargılar oluyor. Okuyucular, katalogdaki önyargılar ve kendi önyargılarıyla kitapları seçiyor, bir süre kitabı "okuduktan" sonra zarar vermeden kütüphaneye iade ediyor.
Son Dakika › Güncel › Kitabı Kapağına Göre Yargılama! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?