Kızılcahamam Ormanlarında Doğa Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kızılcahamam Ormanlarında Doğa Yürüyüşü

Kızılcahamam Ormanlarında Doğa Yürüyüşü

Macera Spor Kulübü üyeleri, hafta sonu Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde doğa yürüyüşü düzenledi.

02.04.2012 13:50  Güncelleme: 14:42

Merkezi Ankara'da bulunan Macera Spor Kulübü üyeleri, hafta sonu Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde doğa yürüyüşü düzenledi. Kızılcaören mevkinden başlayıp 15 kilometre yürüyen Maceraspor üyeleri, macaralarını Soğuksu'da tamamladılar.

Türkiye genelinde ve yurt dışında 5 bin üyesi bulunan Macera Spor, her hafta ayrı bir bölgede doğa yürüyüşü yapıyor. Macera Spor Genel Koordinatörü Nur Bulut yaptığı açıklamada, "Binalar içinde sıkışmış insanları doğaya çıkararak nefes almalarını sağlıyoruz. Ankara'nın hemen yanı başında görülmeye, gezilmeye değer öyle yerler var ki, başkentliler ya duvarlar arasında sıkışıp kalıyor, ya da hafta sonralarını büyük alışveriş merkezlerinde vitrinlere bakarak geçiriyorlar. Bizler de binalar arasında hapis hayatı yaşayacağımıza, klüp üyelerimizle çıktığımız doğa ile bütünleşip, nefes alırken yürüyüşle oksijen depolayıp, stres atarak zinde kalıyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında günübirlik ve kısa süreli yakın illerle yurt dışı geziler düzenlediklerini belirten Bulut, "Kızılcahamam'da yürüdüğümüz parkurlarda kar kalınlığı yer yer 60 santimi buluyordu. Uzun yıllar böyle kar yağmadığı için, bazı arkadaşlarımız zorlansa da yürüyüşlerini tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar. Daha sonra beraberimizde getirdiğimiz yiyeceklerimizi paylaşarak karlar üzerinde güzel piknik yaptık" dedi.

Kızılcaören Köyü'nde başlattığı 15 kilometrelik doğa yürüyüşünü 7 saat süresince Soğuksu mevkinde tamamlayan Macera Spor üyeleri, dağlarda yürüyüş yapıp, kar üzerinde piknik yapmanın keyfini sürdüler. Uzman doğa sporları eşliğinde yürüşlerini gerçekleştiren üyeler, "Çok kefli bir yürüyüş gerçekleştirdik. Doğanın her türlü engellerini severek aştık. Bu yürüşe katılarak büyük bir keyf yaşadık. Metropol şehirlerde binalar arasında hapis hayatından kurtulark, doğanın güzellikleriyle başbaşa kalmanın keyfini sürüyoruz" dediler.

Facebook üzerinden üye sayılarının 5 bine yakın olduğunu belirten Nur Bulut, "Doğa sporlarını ve yürümeyi seven insanların Facebook üzerinden 'Macera Spor' yazarak bizlere ulaşabilirler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılcahamam Ormanlarında Doğa Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement