SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da yaşayan Duygu Yetgin Sipahioğlu, kızıyla parklarda oyun oynayabilmek için "tüp mide" ameliyatıyla 7 ayda 56 kilo verdi.
Simay Sipahioğlu ile evli olan 26 yaşındaki Duygu Yetgin Sİpahioğlu, 20 ay önce Melek ismini verdikleri kızını dünyaya getirdi. Hamilelik döneminde oldukça kilo alan Sipahioğlu, 125 kiloya ulaştı. Bebeği doğduktan sonra büyük zorluklar yaşamaya başlayan Sipahioğlu, kızını kucağında taşıyamaz hale geldi.
Kızıyla merdivenlerden inmek için bile komşularından yardım istemek zorunda kalan Sipahioğlu'nda tiroid ve yüksek tansiyon rahatsızlığı da baş göstermeye başladı.
Kızını bir gün parka çıkardığında onunla ilgilenemediğini fark eden Sipahioğlu, ailesinin karşı çıkmasına rağmen araştırmaları sonucunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi.
Midesi çay bardağı kadar küçültüldü
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doç. Dr. Nurullah Bülbüller tarafından gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı ile Sipahioğlu'nun midesi çay bardağı kadar küçültüldü.
Ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başlayan Sipahioğlu, 7 ayda 56 kilo vererek 69 kiloya düştü. Sipahioğlu, ameliyattan 2 ay sonra da tiroid ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarından kurtularak sağlığına kavuştu.
Artık kızıyla parkta oyun oynayabiliyor
Sipahioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı rahatsızlıktan kurtulmasının en büyük mutluluklarından biri olduğunu söyledi.
Ameliyatına kızı için karar verdiğini vurgulayan Sipahioğlu, "Kızımla parkta oyun oynayabilmek, onunla daha iyi ilgilenebilmek için zayıflamaya karar verdim. Şimdi kızımla gönlümüzün istediği her şeyi yapabiliyoruz. Çok mutluyum" dedi.
Ameliyattan önce ayakkabılarını bile bağlayamaz durumda bulunduğuna dikkati çeken Sipahioğlu, evlerinin birinci katta olmasına rağmen çocuğunu kendi başına dışarıya çıkartamadığını, komşularından yardım istemek zorunda kaldığını anlattı.
Şimdi ise zorla çıktığı merdivenlerden kucağında çocuk ve çantaları ile koşarak çıktığını dile getiren Sipahioğlu, "Çok rahat hareket ediyorum. Hareketlerim daha önce oldukça kısıtlı olduğunu fark ettim" diye konuştu.
60 bedenden 42'ye düştü
Sipahioğlu, kiloluyken yolda yürüdüğü esnada rahatsız edici bakışlara maruz kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Artık farklı, rahatsız eden gözlere maruz kalmıyorum. 60'tan 42 bedene düştüm. Bir mağazaya girdiğimde artık alternatif giysiler bakabiliyorum. Önceden seçme hakkım yoktu. Sadece istediğim beden var mı diye bakıyordum. Şimdi görevli bana (Bu yok ama şu var) diyebiliyor. Bu cümleyi duymak bile büyük mutluluk."
Tüp mide ameliyatı hakkında bazı yanlış bilgiler bulunduğuna işaret eden Sipahioğlu, "Bazıları mideye tüp konulduğunu sanıyor. Böyle bir şey yok. Ameliyat süreci ve sonrası rahat geçiyor. Umarım kilo sorunu bulunan herkes benim gibi bu mutluluğu yaşar" dedi. - Antalya
Son Dakika › Güncel › Kızıyla Parkta Oynayabilmek İçin 7 Ayda 56 Kilo Verdi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?