Kızkalesi Cıvıl Cıvıl - Son Dakika
Güncel

Kızkalesi Cıvıl Cıvıl

Kızkalesi Cıvıl Cıvıl

Kızkalesi'nde Günün En Yüksek Hava Sıcaklığı Güneşte 33, Gölgede 29 Derece Olunca Yazdan Kalma Günler Yaşandı.

20.11.2010 01:32

MERSİN'in tarihi ve turistik beldesi Kızkalesi'nde günün en yüksek hava sıcaklığı güneşte 33, gölgede 29 derece olunca yazdan kalma günler yaşandı.

Deniz suyu sıcaklığının 24 derece olduğu ve son 20 yılın en yüksek hava sıcaklığının yaşandığı Kızkaleasi yerli ve yabancu turistlerin akınına uğradı. Beldeye gelen turistler denize girerek tatilin keyfini doyasıya çıkarttılar. Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve hava ve deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle tatılcilerin büyük ilgisi ile karşılaştıklarını belirterek, "Bu durum yaz sezonu havasının devam etmesine neden oluyor. Yerli turistlerin yanı sıra, Arap ülkelerinden vize uygulamasının kaldırılması, bölgemize gelen turist sayısını önemli ölçüde artırdı. Tam pansiyon ve yarım pansiyon uygulaması yapan işletmelerde yer bulmanız zor. Bu da gösteriyor ki bölgemizin turistik yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. Gelen turistlerin birçoğu havaların bu şekilde olacağını tahmin etmedikleri için hazırlıksız yakalandıklarını belirtirken, yanların da mayosu olanlar soluğu denizde alıyor" dedi.

Bu arada, Kızkalesi bölge çevresinde bulunan tarihi yerlerin merkezi olduğu için, turistler günün bir bölümünü Cennet-Cehennem, Kanlıdivane, Ayaş gibi tarihi yerleri de geziyorlar. Bölgeye gelen turist sayısının önceki yıllara oranla devamlı artış halinde olması ise turizm işletmecilireni bir hayli sevindiriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızkalesi Cıvıl Cıvıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement