Kızkalesi Uluslararası Film Festivali Düzenleniyor - Son Dakika
Güncel

Kızkalesi Uluslararası Film Festivali Düzenleniyor

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, tarihi ve turistik Kızkalesi'nin tanıtımı için Uluslararası Film Festivali düzenleyeceklerini açıkladı.

26.04.2014 13:25

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, tarihi ve turistik Kızkalesi'nin tanıtımı için Uluslararası Film Festivali düzenleyeceklerini açıkladı.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne Kızkalesi'nde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi'ni Türkiye'nin ve dünyanın turizm merkezi haline getirmek için projelerini hayata geçireceğini anlattı. Düzenleyecekleri organizasyonlar ile Kızkalesi'ni dünya sahnesine taşıyacaklarını ifade eden Tollu, "Mersinimizin ve ilçemizin parlayan turizm yeri olan Kızkalesi, artık dünyada daha da tanınır hale gelecek. Şimdiye kadar Kızkalesi'ne gereken ilgi ve alaka verilmemiş. Kızkalesi'ne hizmetler ve tanıtım alanında eksikler yaşanmış. Kızkalesi'ni yapacağımız hizmetler ve projelerle daha güzel ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Kızkalesi'nin tanıtımı ve turist oranını arttırmak için bu yıl ilk olarak Uluslararası Film Festivali düzenleyeceğiz. Bu sayede bir çok ünlü isim buraya gelecek ve dünyada daha tanınır hale geleceğiz. Böyle muhteşem bir yapının ilçemizde olması bizler için bir şans. Kızkalesi'ni turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Düğün fotoğraf çekimi için Kızkalesi'ni tercih eden Çağatay ve Cennet Tel çifti, Kızkalesi'ne karşı evlilik hatırası fotoğrafı çektirmenin kendileri için çok zevkli olduğunu belirtti. İstanbul Beşiktaş Devlet Hastanesi'nde Fizyoterapist olarak çalıştıklarını söyleyen Damat Tel, "Eşim ve ben İstanbul'da çalışıyoruz. Eşim Erdemli'den olduğu için burada düğünümüzü yapmak istedik. Burası muhteşem bir yer" diye konuştu.

Başkan Tollu, yeni evli çifti tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızkalesi Uluslararası Film Festivali Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement