KKTC'de Hükümeti Kurma Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Hükümeti Kurma Görüşmeleri

KKTC\'de Hükümeti Kurma Görüşmeleri

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Küçük ile görüştü.

07.06.2013 16:21

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ü kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP hükümetinin istifasını kendisine sunmasının ardından, yeni hükümeti kurma görevini hangi milletvekiline vereceği konusuyla ilgili mecliste temsil edilen parti başkanlarıyla görüşmeleri kapsamında, Başbakan Küçük'le Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Küçük, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun önümüzdeki hafta içerisinde bir karar verme aşamasına gelebileceğini gördüğünü ifade ederek, kararın anayasa gereği cumhurbaşkanında olduğunu ve kararı bekleyeceklerini vurguladı.

Ülkenin hükümetsiz kalmaması ve seçime kadarki kısa sürede vatandaşların en azından güncel işlerinin yürütülebilmesi için her halükarda bir hükümete ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Küçük, ülkenin hükümetsiz kalmaması için, güvensizlik önergesine onay veren 3 partiye ve 27 milletvekiline sorumluluk düştüğünü söyledi.

Bu sürecin ilginç olduğunu ifade eden Küçük, "Erken seçim kararı alındıktan sonra güvensizliğin devam ettirilmesi meclise büyük bir sorumluluk yüklemiştir. 27 milletvekili ve 3 siyasal parti bu sorumluluğu omuzlamıştır. Dolayısıyla öncelikle gayret bu 3 siyasal partiye düşmektedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ayrıca, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Cumhuriyetçi Toplum Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile de bir araya geldi.. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Hükümeti Kurma Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement