KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanlığı Yemini Etti - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanlığı Yemini Etti

KKTC\'nin Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanlığı Yemini Etti

Dha DIŞ HABER- KKTC'de 26 Nisan Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Bağımsız aday Mustafa Akıncı KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde yemin etmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek törenle görevi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan devralacak.

30.04.2015 17:14

Dha DIŞ HABER-

KKTC'de 26 Nisan Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Bağımsız aday Mustafa Akıncı KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde yemin etmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek törenle görevi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan devralacak.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yemin etmesi gündemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı meclise geliş ve gidişinde askeri törenle karşılandı ve uğurlandı.

Eski parlamenterler ve halkın da davetli olduğu toplantıda Akıncı, KKTC Anayasası'nın 100. maddesinde yer alan "Cumhurbaşkanı Andı"nı okuyarak yemin etti. Milletvekilleri ve davetlilerin ayakta dinlediği yeminin tamamlamasının ardından İstiklal Marşı çalınarak, Cumhurbaşkanlığı forsu meclis özel gönderine çekildi ve 101 pare top atışı yapıldı. Resmi binalara da bir gün süreyle bayrak çekildi.

KKTC Cumhurbaşkanı yemini

KKTC Anayasasının 100. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı Andı şöyle:

"Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclisteki yeminden sonra Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'na ve Anıttepe'deki Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, özel defterleri imzaladı.

ARINÇ KKTC'DE

Meclisteki yemin törenine ve devir teslim törenine, hükümeti temsilen katılmak üzere KKTC'ye gelen Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törenden genel görüntüler

Detaylar

Çelenk koyma - Ardından

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanlığı Yemini Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement