Kmtso, 24. Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kmtso, 24. Meclis Toplantısı Yapıldı

Kmtso, 24. Meclis Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, KMTSO Yönetimi Ve Meclis Üyeleri İle Vedalaştı.

29.12.2010 19:53  Güncelleme: 19:56

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 24. Meclis Toplantısı KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ve Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da katılımıyla yapıldı.

KMTSO Meclis salonunda gerçekleşen 24. meclis toplantısına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu başkanlık yaptı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Valimizde Kahramanmaraş'ta güzel işler yaptık. Özellikle son dönemde şuanda yapmaya çalıştığımız sosyal barışı sayın valimiz devlet adamı ciddiyetiyle ele aldı ve çok önemli mesafeler geliştirdi. Biz pazarcıktaydık herkes valimizin elif ana şenliklerindeki konuşmasından ve muharrem ayındaki etkinlikten bahsetti bizde çok mutlu olduk. Şehrimize yapılan hizmetleri asla unutmayız.

Valimize bundan sonraki görevinde ve yaşamında başarı diliyoruz. Kendisi bu güne kadar Kahramanmaraş'ta en uzun süre valilik yapan isimlerden biri oldu. Bu güne kadar valilerimiz genelde 2 yıllık görev süresi dolmadan giderdi. Ama Valimiz Mehmet Niyazi Tanılır, 4 yıllık görev süresiyle en uzun süre şehrimizde kalan valilerimizden biri oldu. Hizmetlerine minnatarız"dedi.

Meclis başkanı Balcıoğlu, toplantının açılış konuşmasında "2007 yılında, küresel ekonomide rüzgârlar, son derece ılımandı. 2008'de ise, adeta fırtına kopmuş, ılıman iklim yerini, belirsizliklerle dolu, sert koşullara bırakmıştı. Geçen yıl, yani 2009 belirsizliklerin devam ettiği ancak en kötünün geride bırakıldığı düşünülen, daha sakin bir atmosferdi.

Nitekim 2010'da, en azından görünürde, küresel ekonomide taşlar nispeten yerine oturdu, Türkiye ise, krizden çıkış sürecinde dikkat çekici başarı gösteren bir kaç ülkeden biri oldu. Kahramanmaraş'ımızı ve o dönemdeki sizlerin azmini duruşunu gayretini ve başarılarını, bilmem anlatmaya gerek var mı"dedi.

2010'u, büyük olasılıkla, % 7–8 civarında bir büyüme ile kapatacağız diyen Balcıoğlu; "Sanırım, bu da Avrupa'daki en yüksek büyüme oranı olacak. 2009'daki %4,7'lik küçülmenin ardından, 2010'da kayıplarımızı telafi ettiğimiz gibi, artıya da geçmiş olacağız ki, bu, ayrıca önemli bir gelişme.

Esasen, 2010'da tüm dünya ekonomisi için büyüme öngörülüyor ve büyüme rakamları olumlu olsa da 2008-2009'daki fırtınaya kıyasla, daha rahat nefes alınsa da küresel ekonomide belirsizlikler henüz sona ermiş değil ve uzun bir süre sona erecek gibi de görünmüyor. Tarihte benzer krizler hep savaşlarla aşılmıştır. Küresel kriz, kalıcı etkiler bırakarak yoluna devam ediyor. Avrupa, aşırı borçlanma ve yüksek kamu açıkları sorunu ile karşı karşıya. Atlantik'in diğer yakasında ise, sorunlar, dolar basarak çözülmeye çalışılıyor.

Ama mutlaka ki Çin'in döviz rezervlerini nasıl değerlendireceği ise herkesin, hepimizin merak konusu. Rezervlerinin büyük bölümünü dolarda tutan Çin'in, bu noktada yapacağı bir tercih değişikliği, hem doları, hem Çin'in elindeki varlıkları, hem de tüm küresel dengeleri alt üst etme riskini taşıyor. Dünya, küresel ekonominin iki dev ülkesi arasında, karşılıklı bağımlılık temelinde yürüyen, bu tuhaf dengeyi dikkatle takip ediyor.

Takip ediyoruz. Öte yandan görev yeri değişen Kahramanmaraş Valimiz Sayın Mehmet Niyazi Tanılır Bey efendiye şehrimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisine yeni görevinde ve yaşamında başarılar diliyoruz. Kendisini sevdik kendisi de bizleri sevdi. Bizler valimizi hep minnetle anacağız"diye konuştu.

Bu arada Bakanlar Kurulu kararı ile merkeze atanan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, KMTSO'ya veda ziyaretinde Meclis üyelerine yaptığı veda konuşmasında madalyalı bir kentte görev yaptığı için her zaman gurur duyacağını ifade etti.

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en hassas illerinden biri olduğunu belirten Tanılır; ''Ben zaman zaman yaşanan olayları 'kırılma' olarak değerlendiriyorum. Bizlere düşen görev ise bu kırılmaları tamir etmektir. Yaşanan olaylar bizleri hiçbir zaman umutsuzluğa sevk etmesin. Bu toplam dün olduğu gibi gelecekte de 'kardeş' olarak yaşayacaktır. Eğer birbirimize sırtımızı dönersek kendimize zarar vermiş oluruz''dedi.

Tanılır, görev yaptığı süre içerisinde KMTSO'dan her zaman destek gördüğünü ifade ederek başta "Oda Başkanımız Mehmet Balduk beye ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederim"dedi.

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, Vali Tanılır'a Osmanlı Tuğrası hediye etti.

Öte yandan meclis toplantısında 2011 yılı oda bütçesi de oylanarak kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kmtso, 24. Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement