KO-MEK'in Azerbaycanlı Gelini - Son Dakika
Son Dakika Logo

KO-MEK'in Azerbaycanlı Gelini

KO-MEK\'in Azerbaycanlı Gelini
31.03.2012 22:18

Azerbaycanlı Cemile Özhan, Çayırova KO-MEK'te El Sanatları branşında eğitim alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK), ilde yaşayan yabancı vatandaşların ikinci adresi olmaya devam ediyor. Yabancı kursiyer kervanına Türkiye'ye gelin olarak gelen Azerbaycanlı Cemile Özhan da katıldı.

EL İŞİ YAPMAYI SEVİYORUM

KO-MEK Çayırova Kurs Merkezi El Sanatları branşında eğitim alan Azerbaycanlı Cemile Özhan, altı aydır Kocaeli'nde yaşıyor. Kocaeli'ye gelin gelen Cemile Hanım, eşinin tavsiyesi üzerine KO-MEK kurslarına katıldı. El Sanatları kurslarına büyük ilgisi olan Özhan, "El işleri yapmaya karşı aşırı bir merakım var ve bunu da en iyi KO-MEK kurslarında öğreneceğimi duydum. KO-MEK Çayırova Kurs Merkezine gelerek kaydımı yaptırdım, şimdi burada el sanatlarına olan merakımı gideriyorum ve çıkardığım işleri gördükçe çok mutlu oluyorum''dedi.

KO-MEK'TE BEDAVA AZERBAYCAN'DA PARAYLA

KO-MEK kurslarının ücretsiz olmasını şans olarak değerlendiren Cemile Hanım, "Azerbaycan'da KO-MEK kadar kapsamlı kurslar olmadığı gibi olanlar da ücretli. Ayrıca Azerbaycan'da burada hazırlandığı kadar çeyiz ürünleri de hazırlanmıyor. El Sanatları branşında kendimi geliştirdikten sonra Türk Mutfağı kursuna katılmak istiyorum''şeklinde konuştu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

KO-MEK kursları Kocaeli halkının eğlenerek meslek edindiği yer olarak ilk sırada yer almaya devam ediyor. Azerbaycanlı Cemile Özcan da böylesine önemli bir eğitim hizmetini hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK'in Azerbaycanlı Gelini - Son Dakika


Advertisement