Kocamaz: Huzurkent'in Sahipsizliğine Son Vereceğiz - Son Dakika
Güncel

Kocamaz: Huzurkent'in Sahipsizliğine Son Vereceğiz

Kocamaz: Huzurkent\'in Sahipsizliğine Son Vereceğiz

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Burhanettin Kocamaz, hafta sonu Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent'i ziyaret etti.

09.09.2013 16:16

BAŞKAN KOCAMAZ, HUZURKENTTE KAHVEHANE ZİYARETİNDE BULUNDU

Tarsus'a bağlı belde iken kapatılıp, Akdeniz ilçesine bağlı bir mahalleye dönüştürülen Huzurkent'in yeterli hizmeti almadığını dile getiren Huzurkentliler, Huzurkent'in perişan olduğunu söylediler.

Huzurkent'te birkaç kahvehaneyi ziyaret eden Başkan Kocamaz, Huzurkent'in Tarsus'tan koparılmasından bu yana sahipsiz bir yerleşim birimi olduğunu belirtti.

Başkan Kocamaz, "Bu yasanın kendi içerisinde köylerle ilgili getirdiği bazı yenilikler var. Bildiğiniz üzere büyükşehirle ilgili daha önceden Bağcılar ve Huzurkent beldelerimizin büyükşehir sınırlarına girmesiyle Nacarlı, Bağlarbaşı gibi köylerde büyükşehir'e bağlanmıştı. Aslında sormak gerek Huzurkent ve Bağcılar Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir sınırlarına girdiği günden itibaren Akdeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanları Huzurkent'e kaç kez geldiler, ne gibi hizmet getirdiler? Ve yaklaşık 7-8 yıldır büyükşehir idaresinde bölgeler. Ben buradan sizlere açık bir şekilde söylemek istiyorum Huzurkent 7 km., Bağlarbaşı 5 km., Nacarlı 8 km., Bağcılar 10 km. 8 yıldır o yerleşim birimlerinde acaba ne yapılmış? Büyükşehir sınırlarına girmeden öncemi daha rahattılar, şimdimi daha rahatlar? Maalesef Huzurkent perişan, Bağcılar perişan, köyler perişan ve belediyelerden mutlak suretle almaları gereken hizmetleri bu süre zarfında alamadılar" dedi.

2014 Mart ayından itibaren Mersin'in tüm ilçelerine ve beldelerine eşit hizmet götüreceklerini de vurgulayan Başkan Kocamaz, "Beldeler kapatıldığı zaman o beldedeki halkın bugünkü gibi direkt hizmet alması maalesef söz konusu olmadı. Tarsus'un hemen bitişiğindeki Huzurkent Beldesi daha önce kapatıldı. Ama şu anda Huzurkent yeterli hizmeti alamıyor ve perişan vaziyette, köyden daha geri duruma düştü. Kaldı ki, köy ve beldelerin ilçelere bağlanıyor olması ilçeler zaten kendi problemlerini çözmekte zorlanırken, oralara girdi olarak çok fazla bir şey getirmezken, problemlerin çözümü noktası da çok büyük yükümlülükler getiriyor. İnşallah 2014 Mart ayından itibaren bütün Mersin hizmetlerle tanışacak. Tüm yerleşim birimlerine ayrım yapmadan eşit hizmet götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocamaz: Huzurkent'in Sahipsizliğine Son Vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement