Kocaoğlu: Aylık Gelirim 80 Bin Lira - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaoğlu: Aylık Gelirim 80 Bin Lira

Kocaoğlu: Aylık Gelirim 80 Bin Lira
03.04.2012 10:44  Güncelleme: 10:59

Aziz Kocaoğlu 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye bürokratları ve sendika temsilcilerinin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla yargılandığı dava başladı.

Eşi Türkegül Kocaoğlu ile adliyeye el ele tutuşarak gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partilileri, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı. Açıklama yapmayan Kocaoğlu, duruşma salonuna geçti.

Çete lideri olmak suçundan hakkında 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 130 kişinin 10 gün boyunca yargılanacağı belirtildi. İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk davası duruşma İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Adliyeye Eşi Türkegül Kocaoğlu ile el ele tutuşarak gelen Kocaoğlu, partilileri, sendika temsilcileri ve çok sayıdaki büyükşehir çalışanının yoğun ilgisi ile karşılandı.

Başkan Kocaoğlu ile birlikte toplam 130 sanık, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgütün faaliyeti kapsamında çok sayıda ihaleye fesat karıştırmak, ihalelerde baskı, cebir, tehdit uygulamak, edimin ifasına fesat karıştırma, haksız menfaat temin etme, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, belgelerde sahtecilik, suçu ve suçluları gizleme" gibi çeşitli suçlardan yargılanacaklar.

Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonu kapsamında 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı İzmir Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veriyor. İlk duruşma, kimlik tespitiyle başladı. Önce sanık Kocaoğlu'nun kimlik tespiti yapıldı. Aylık geliri sorulan Kocaoğlu, 80 bin lira olduğunu ifade etti. Salona, iddianame ve ifadeler için dört büyük ekran kuruldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu: Aylık Gelirim 80 Bin Lira - Son Dakika


Advertisement