Konya'da Trafik Tescil Müdürlüğü'nü Soyan Hırsızlara 11'er Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Konya'da Trafik Tescil Müdürlüğü'nü Soyan Hırsızlara 11'er Yıl Hapis

Konya\'da Trafik Tescil Müdürlüğü\'nü Soyan Hırsızlara 11\'er Yıl Hapis

Konya'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne girerek, çelik kasayı açıp içindeki yaklaşık 30 bin lirayı çalan 4 sanığa 11'er yıl hapis cezası verildi.

15.08.2013 12:29

Konya'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne girerek, çelik kasayı açıp içindeki yaklaşık 30 bin lirayı çalan 4 sanığa 11'er yıl hapis cezası verildi.

Olay, 3 ay önce merkez Meram ilçesi Aydoğdu Mahallesi'nde bulunan Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde meydana geldi. Sabah işe gelen polis memurları, şubenin bahçesinde bulunan arka giriş kapısının ve içerideki çelik kasanın levye ile zorlanarak açılmış olduğunu gördü. Kasadaki, araç ruhsatlama işlemlerinden toplanan 29 bin 900 liranın çalınmış olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, 2 saat sonra 21 bin lira ile birlikte şüpheliler Yusuf Sime (30), Mustafa Yıldız (37), Şerafettin Akça (30) ve Abdullah Yıldız'ı (30) yakaladı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Sanıklar, Konya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kamu kuruluşundan hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme' suçlarından hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Şerafettin Akça mahkemede verdiği ifadesinde, hırsızlığı Mustafa Yıldız ile birlikte gerçekleştirdiklerini anlattı. Hırsızlığa karışmadığını ileri süren Mustafa Yıldız ise, arkadaşlarına kiraladığı otomobili verdiğini ve hırsızlık olayına karıştıklarını öğrenince de ellerinden 15 bin lirayı aldığını ileri sürdü. Sanıklardan Yusuf Sime ve Abdullah Yıldız ise hırsızlık olayına karışmadıklarını ileri sürerek, olayın gerçekleştiği gün kullanılan otomobile bindikleri için adlarının hırsızlık olayında geçtiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti sanıkların her birine ayrı ayrı hırsızlık, kamu malına zarar verme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından 11'er yıl hapis cezası verdi. Mahmeme ayrıca, Mustafa Yıldız'ın daha önce işlediği hırsızlık suçundan aldığı ve ertelenen 4 yıl 2 ay ile 10 aylık cezasının da uygulanmasına hükmetti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Trafik Tescil Müdürlüğü'nü Soyan Hırsızlara 11'er Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement