Konyaaltı Belediyesi Tarihi Gezileri Başlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Konyaaltı Belediyesi Tarihi Gezileri Başlıyor

19.12.2017 15:54

Konyaaltı Belediyesi, tarihi yerlere gezi düzenleyecek.

Konyaaltı Belediyesi, tarihi yerlere gezi düzenleyecek.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) ile Kültürel Miras Farkındalık Gezileri protokolü yapan Konyaaltı Belediyesi, ilk geziyi 24 Aralık Pazar günü Karain Mağarası ve Termessos Antik Kentine gerçekleştirecek.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı'ya düzenli olarak kültür gezileri düzenlediklerini belirterek, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören bu gezilerin, kapsamını genişletmek istediklerini kaydetti.

Bu düşünceyle ANKA ile Kültürel Miras Farkındalık Gezileri protokolü yaptıklarını ifade eden Böcek, arkeolog, sanat tarihçi ve epigraf kişiler rehberliğinde her ay ören yeri gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Bu gezilerin sırasıyla Myra St. Nikolas Kilisesi, Attaleia-Korykos ve Kaleiçi, Perge- Aspendos Antik Kenti, Limyra Antik Kenti ve Antalya Müzesi gibi tarihi alanlara yapılacağını aktaran Böcek, isteklilerin Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceğini bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konyaaltı Belediyesi Tarihi Gezileri Başlıyor - Son Dakika


Advertisement