Korgeneral Alpdoğan'ın Adı, Hozat'ta Sokaktan Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Korgeneral Alpdoğan'ın Adı, Hozat'ta Sokaktan Kaldırıldı

Korgeneral Alpdoğan\'ın Adı, Hozat\'ta Sokaktan Kaldırıldı

1937-38 yıllarında Dersim olaylarını bastırmak için gerçekleştirilen harekatı yöneten dönemin Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Alpdoğan'ın adını taşıyan sokağa 'Özgürlük Sokağı' adı verildi.

19.12.2011 13:01

Tunceli'nin Hozat İlçe Belediyesi, 1937-38 yıllarında Dersim olaylarını bastırmak için gerçekleştirilen harekatı yöneten dönemin Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Alpdoğan'ın adını taşıyan sokağa 'Özgürlük Sokağı' adını verdi.

Hozat bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, 1947 yılında Hozat'ta bir sokağa adı verilen Kongeneral Abdullah Alpdoğan'ın, 1937- 38 Dersim olayları sırasında binlerce insanın ölüm emrini verdiğini, bu nedenle sokaktan adını kaldırdıklarını söyledi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, 'Korgeneral Abdullah Alpdoğan Sokağı'nın adının, 'Özgürlük Sokağı' olarak değiştirilmesi konusundaki belediye meclisi kararının Kaymakamlık tarafından onandığını söyledi.

MAHALLEDEKİ 'HAMİDİYE' ADI DA DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Konak, "Önümüzdeki Ocak ayında yapacağımız ilk belediye meclis toplantısında ilçemizde 'Hamidiye' adını taşıyan bir mahallemizin adını da değiştireceğiz. Osmanlılar döneminde Hamidiye alaylarından kalma bir isim. Hamidiye orduları bölgede büyük olaylara sebebiyet vermiş ve o dönem burada Hozat merkezinde oluşturulmuş durumda olduklarını biliyoruz. Bu nedenle Hamidiye ismini de değiştireceğiz" dedi.

'HALKA MAL OLMUŞ İSİMLERİ YAŞATACAĞIZ'

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak Türkiye'de kendini sanata adamış, ya da halka mal olmuş sanatçı ve aydınları hep koruduklarını ve isimlerini yaşatılması için sürekli çabaladıklarını belirterek şunları söyledi:

"İlçedeki bir çeşmeye Ahmet Kaya, bir sokağa Hrant Dink, bir sokağa da Hasret Gültekin'in isimlerini verdik. Yine hayatını kaybeden birçok aydın, yazar, sanatçı ve toplumumuzun önderlerinin resimlerini, ilçemizin cadde ve sokaklarında duvarlara asarak onların hep hatırlanmasını sağladık." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korgeneral Alpdoğan'ın Adı, Hozat'ta Sokaktan Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement