Kornea Nakliyle 74 Yıl Sonra Tekrar Görecek - Son Dakika
Güncel

Kornea Nakliyle 74 Yıl Sonra Tekrar Görecek

Doğuştan gözlerinde sorun olan ve sadece geceyi-gündüzü ayırt edebilen Ahmet Ali Şahin’e, 74 yıl sonra olacağı kornea nakli ışık oldu.

24.01.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

74 yaşındaki Ahmet Ali Şahin, doğuştan gözlerinde oluşan sorun nedeniyle sadece gece ve gündüzü ayırt edebiliyor. 74 yılın ardından tedavi olup ışığa kavuşmak isteyen Şahin, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kornea için sıraya giren Şahin’e mutlu haber geldi. Binlerce kişi arasından kornea sırası kendisine gelen 74 yaşındaki Şahin’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 74 yıl sonra sağlıklı insanlar gibi göreceğinin mutluluğunu yaşayan Şahin, “Ameliyat olacağım için mutluyum. Allah nasip ederse göreceğim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştirecek olan Op. Dr. Selim Genç, binlerce kişinin kornea sırası beklediğini belirterek, “Çocukluğundan beri görmeyen bir hastamızın bugün kornea nakil sırası geldi. İnşallah birazdan ameliyata alacağız, böyle binlerce kişi kornea sırası bekliyor. Kliniğimiz Türkiye’de en çok nakil yapan klinikler arasında, ancak bu sadece bağışlara bağlı insanların bağış yapması sonucu böyle hiç görmeyen gözleri ışığa kavuşturuyoruz. Bu hastamız bir örnek, böyle daha binlerce örnek var bizim temennimiz kornea nakli sayısının artması ve hastalarımızın kurtulması. Kornea bulunur bulunmaz ameliyatlar gerçekleşiyor ve artık kendi ihtiyaçlarını kendileri görebiliyor. Tüketici konumdan üretici konumuna geçiyorlar” ifadesini kullandı.

CENK İŞVER

Kornea Nakliyle 74 Yıl Sonra Tekrar Görecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kornea Nakliyle 74 Yıl Sonra Tekrar Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement