Korucular Da 'Baldıran Zehri' İçmeye Hazır! - Son Dakika
Güncel

Korucular Da 'Baldıran Zehri' İçmeye Hazır!

Korucular Da \'Baldıran Zehri\' İçmeye Hazır!

Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "30 yıllık çatışma ortamının son bulması için biz de baldıran zehri içmeye hazırız" dedi.

18.03.2015 10:39

Şanlıurfa'da Valiliğin bir araya getirdiği korucuların başkanı, "Sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız 'baldıran zehri içmeye hazırız' demişse onlar yaşamalı ki, devletimiz yaşasın. Baldıran zehri içmesi gereken varsa bizleriz. Bizler bu zehri içmeye hazırız. Yeter ki, devletimiz dimdik ayakta dursun" dedi

Hükümetle, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve İmralı üçgenindeki çözüm süreci devam ederken ve belli bir aşamaya gelirken Şanlıurfa Valiliği de düzenlediği yemekli toplantı ile 'çözümden sonra durumları ne olacak' denilen köy korucularıyla bir araya geldi. Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen programa, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınar, Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu ve çok sayıda köy korucusu katıldı.
Verilen yemeğin ardından kürsüye gelen Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, koruculuğun bir meslek değil, bir dava olduğunu söyledi.

SÖZEN: KORUCULAR DEVLETE HİZMET ETTİ

Koruculuğun sadece köyünü değil, namusunu, şerefini, bayrağını, onurunu korumak ve kollamak olduğunu kaydeden Sözen, bu kapsamda 30 yıldır hiçbir beklenti içerisine girmeden, gecesini gündüzüne katarak devletin yanında, milletin emrinde yer aldıklarını söyledi. Sözen, "Bu kahraman camianın yaptıklarını maddiyatla, parayla, pulla ödeyemezsiniz. Bu görevi yaparken bin 620 şehit, bin 880 gazi veren bu kahraman camiaya ne kadar hizmet etsek azdır. Korucular net bir şekilde safını devletin yanında belirterek bu ülkeye hizmet ettiler. Bizler başta terörle ve teröristle mücadele ederken, bu devletin altını oymaya çalışanlar çocuklarını okuttular, para kazandılar, köşkler yaptılar, güzel yerlerde gezdiler, piknik etme fırsatı buldular. Biz korucular camiası 30 yılımızı devletimize heba ettik. Çocuklarımızı okutamadık, hiçbir yerde hiçbir söz sahibi olmadık. Ama kazancımız şudur ki, bunları kaybetsek de bizler devletimize ihanet etmedik. Devletimizin yanında dik durduk, bayrağımızı, onurumuzu, şerefimizi koruduk. Bundan da pişman değiliz. Yarın devletimiz böyle zor bir durumda kalırsa yine devletimizin yanında, milletimizin hizmetinde yer almaya devam edeceğiz" dedi.

'GEÇİCİ STATÜYLE ÇALIŞIYORLAR'

Konfederasyon olarak korucuların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Sözen, "Korucu arkadaşlar 30 yıldır geçici statüyle görev yapıyorsunuz. Bin bir türlü zorluğa katlandınız. Aldığınız maaş çoluk, çocuğunuzu okutacak düzeyde değil. Geldiğimiz çözüm sürecinde 12 arkadaşımızı çeşitli yerlerde şehit ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde korucuların dışında kimse sigortasız çalıştırılmıyor. Korucularımızın silah ruhsat yasası yok. Korucularımız aldığı maaşla çoluk, çocuğunu okutamıyor. Bütün bu bilinçle biz devlet büyüklerimizle çalışıyoruz" dedi. Köy korucularının şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini kaydeden Sözen, "Bugün mecliste Kürt halkının temsilcisi olarak düşünülenler yıllarca bu bölgede en büyük zararı terör örgütünün taşeronluğuyla yine bölge halkına verdiler. Terör örgütünden yine en büyük zararı biz Kürt kökenli, Zaza kökenli insanlar olarak gördük. Peki, Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edenler Kürt halkına giden hizmetleri engelleyebilirler mi?" diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ'

Çözüm sürecine de değinen Sözen, "Kardeşlik projesini sonuna kadar destekledik. Bundan sonra da milletimizin lehine, milletimizin menfaatine hükümetimiz elini taşın altına sokmuşsa, bizler gövdemizi taşın altına sokmaya hazırız. Sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız 'baldıran zehri içmeye hazırız' demişse onlar yaşamalı ki, devletimiz yaşasın. Baldıran zehri içmesi gereken varsa bizleriz. Bizler bu zehri içmeye hazırız. Yeter ki, devletimiz dimdik ayakta dursun. Bu anlamda üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra yapmaya devam edeceğiz" diye kaydetti.

KÜÇÜK: KIYMETİNİZ BAKİ KALACAKTIR

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, koruculara dernek binası yeri sözü verdi. Bir ay içinde Urfa'nın en güzel yerinde bir binayı derneğin hizmetine sunacaklarını kaydeden Küçük, "İlk gün siz vardınız. En netameli, en hararetli, pek çok kimsenin geri çekildiği bir zamanda siz işin içine canınızla ve malınızla girdiniz. Bugün de siz varsınız. Devletin nezdinde sizin değeriniz hiçbir zaman azalmayacak. Bayrak için, vatan için ve en önemlisi buradaki halk için siz en ön safta yer aldınız. Şehitler verdiniz. Şundan emin olun, Türkiye bir noktaya geldi. Çözüm süreci. Eğer Türkiye bu noktaya geldiyse sizin ve şehitlerimizin emeği çoktur. Çözüm sürecinde sizin müstesna yeriniz daha da güçlenmiştir. Öncelikle bu sigorta işini hükümetimiz çözecektir. Diğer konular da çözülecektir. Ama ben bu ilin valisi olarak size teminat veriyorum. Bundan sonraki valiler de bunu yapacaktır. Sizin kıymet hakkınız baki olacaktır. Kimi insanlar hain olarak yaşadı, hain olarak öldü. Bu hainlik nesillerine de geçecek. Sizin çocuklarınız da 'kahraman babam, kahraman abim' diye övünecektir. Sayın genel başkanımız valilikte beni ziyaret etti. Derneğin bir yerinin, bir binasının olmadığını söyledi. Bir ay içerisinde en güzel binayı tutacağız valilik olarak teşrif edeceğiz ve derneğimizin hizmetine sokacağız. Ve şehrin en güzel yerinde olacak, en gösterişli yerinde olacak. İnsanlar rahatlıkla girip çıkacak. Bu yakışır size" diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Korucular Da 'Baldıran Zehri' İçmeye Hazır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement