Kos Adası'ndaki Defterdar İbrahim Efendi Camii'nde Büyük Hasar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kos Adası'ndaki Defterdar İbrahim Efendi Camii'nde Büyük Hasar

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kos Adası\'ndaki Defterdar İbrahim Efendi Camii\'nde Büyük Hasar

Kos (İstanköy) Adası’nı vuran depremde minaresi yıkılan Defterdar İbrahim Efendi Camisi’nde büyük hasar oluştuğu ortaya çıktı.

Kos (İstanköy) Adası'nı vuran depremde minaresi yıkılan Defterdar İbrahim Efendi Camisi'nde büyük hasar oluştuğu ortaya çıktı.

1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yapılan ve Kos Adası Platani köyündeki Defterdar İbrahim Efendi Camii depremden sonra kullanılamaz duruma geldi. Caminin minaresinin yıkılmasıyla Sinan Kurtoğlu isimli Türk ve bir İsveçli turist enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Depremde hayatını kaybeden Türk vatandaşı Sinan Kurtoğlu ile birlikte yaralanan Türk vatandaşı Selim Çaydanlı ve Utku Hasdemir feribotla Türkiye'ye gönderiliyor. - AYDIN

Kaynak: İHA